Τα 7 τρόφιμα που δεν πρέπει να φυλάμε στα ντουλάπια της κουζίνας

Τα ντουλάπια της κουζίνας είναι το σημείο εκείνο όπου φυλάσσονται τα ξηρά είδη τροφίμων. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, δεν πρέπει να αποθηκεύονται όλα τα ξηρά προϊόντα σε αυτό το μέρος.

Εκτός από τα προφανή είδη όπως το κρέας, τα γαλακτοκομικά, τα αυγά και άλλα ευπαθή τρόφιμα, υπάρχουν μερικά αγαθά που συνήθως αποθηκεύονται στο ντουλάπι, αλλά στην πραγματικότητα αυτό θα ήταν καλό να αποφεύγεται.

Τα 7 τρόφιμα που δεν πρέπει να φυλάς στο ντουλάπια της κουζίνας

1.Ξηροί καρποί και σπόροι

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι ένα είδος, το οποίο μόλις ανοιχτεί από την συσκευασία του θα πρέπει να μεταφερθεί σε ένα αεροστεγές γυάλινο δοχείο και να φυλαχθεί στο ψυγείο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ξηροί καρποί και οι σπόροι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λίπη, τα οποία μπορούν να αλλοιωθούν γρήγορα. Όταν φυλάσσονται σωστά στο ψυγείο, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι θα παραμείνουν φρέσκοι για 4 έως 6 μήνες.

2.Αλεύρι και μαγειρική σόδα

Πρόκειται για είδη που είναι ευαίσθητα στα παράσιτα και κινδυνεύουν να χαλάσουν πιο γρήγορα. Επιπλέον, η μαγειρική σόδα απορροφά εύκολα τις οσμές και μπορεί να αρχίσει να απορροφά τις μυρωδιές οποιωνδήποτε αρωματικών αντικειμένων γύρω της, όπως μπαχαρικά, σκόρδο και κρεμμύδια κ.α.

3.Ζωοτροφή

Μπορεί να είναι βολική η αποθήκευση της τροφής του κατοικίδιου σου στο ντουλάπι, ιδιαίτερα αν το ταΐζεις καθημερινά στην κουζίνα. Ωστόσο, οι τροφές για κατοικίδια είναι καλύτερα να αποθηκεύονται σε αεροστεγές δοχείο μακριά από τα δικά σου τρόφιμα στο σπίτι. Οι ζωοτροφές έχουν έντονη μυρωδιά η οποία μπορεί να απορροφηθεί εύκολα από άλλες τροφές και να αισθάνεσαι τελικά πως τρως εσύ κροκέτα. Επίσης, είναι πολύ ελκυστικές σε παράσιτα, τα οποία θα μπορούσαν να εξαπλωθούν και δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα.

4.Φρούτα

Τα περισσότερα φρούτα μπορούν να αποθηκευτούν στον πάγκο μέχρι να καταναλωθούν (σκέψου τις μπανάνες, τα μήλα, τα μάνγκο και τα αχλάδια), αλλά δεν είναι καλή ιδέα να τα αποθηκεύσεις στο ντουλάπι. Τα φρούτα είναι ιδιαίτερα ελκυστικά σε παράσιτα όπως οι μύγες και τα μυρμήγκια και μπορούν γρήγορα να εισαγάγουν αυτά τα παράσιτα στα άλλα είδη που βρίσκονται μέσα στα ντουλάπια σου . Επιπλέον, τα φρούτα φθείρονται γρήγορα, επομένως είναι καλύτερα να τα φυλάς σε μια περιοχή όπου μπορείς να τα προσέχεις και να θυμάσαι να τα καταναλώνεις  πριν χαλάσουν.

5.Ορισμένοι τύποι μαγειρικών ελαίων

Τα μαγειρικά έλαια, όπως το ελαιόλαδο και τα φυτικά έλαια, είναι ένα κοινό βασικό προϊόν του ντουλαπιού, αλλά δεν μπορούν να διατηρηθούν όλα τα λάδια με ασφάλεια στο ντουλάπι. Τα έλαια που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λιπαρά πρέπει πάντα να φυλάσσονται στο ψυγείο για να διατηρούνται φρέσκα και να μην αλλοιώνονται. Αυτό περιλαμβάνει το σησαμέλαιο, το έλαιο σαφράν, τα έλαια ξηρών καρπών όπως καρύδι και φιστίκι, και εγχυμένα έλαια.

6.Ανοιγμένα καρυκεύματα

Πριν ανοίξουν, καρυκεύματα όπως κέτσαπ, μαγιονέζα και μουστάρδα μπορούν να αποθηκευτούν σε ντουλάπι χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, μόλις αφαιρεθεί η σφράγιση φρεσκάδας και τα καρυκεύματα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά, θα πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο για να μην χαλάσουν.

7.Προϊόντα καθαρισμού

Tα προϊόντα καθαρισμού θα πρέπει να φυλάσσονται μακριά από το ντουλάπι των τροφίμων. Αυτό προτείνεται διότι τα καθαριστικά είναι σε υγρή μορφή και μπορεί να υπάρξει κάποια διαρροή από συσκευασία μολύνοντας κάποιο προϊόν διατροφής.

ΠΗΓΗ: https://www.theissue.gr/

Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα !!!
Αποτελέσματα, πρόγραμμα και βαθμολογία από...
  https://panseraikos.gr/

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr