Θέλετε το κρέας μαλακό και ζουμερό;

Θέλετε το κρέας μαλακό και ζουμερό;;; Ορίστε πως θα το κάνετε έτσι!

Βάλατε όλη σας τη μαεστρία, διαβάσατε τον τσελεμεντέ, .. πήρατε τηλέφωνο ακόμη και τη μαμά σας για να μάθετε πως μαλακώνει το κρέας, αλλά αυτό τίποτα. Εμείς βρήκαμε όλους τους τρόπους για να το κάνουμε να γίνει "βούτυρο"!

1) Πάντα από την προηγούμενη ημέρα πρέπει να προηγείται μια ΜΑΡΙΝΑΔΑ με σίγουρα ένα όξινο συστατικό (π.χ κρασί,λεμόνι,ούζο η και μαγειρική σόδα)
2) Το ΤΣΙΓΑΡΙΣΜΑ γίνεται πάντα σε πολύ δυνατή φωτιά.(Κλειδώνονται όλοι οι χυμοί και η υγρασία του κρέατος)
3) Στο βράσιμο ειδικότερα στα κοκκινιστά προσθέτουμε 1/2 με 1 κουταλάκι του γλυκού ΖΑΧΑΡΗ. (Οι ίνες του κρέατος χαλαρώνουν και δεν τεντώνουν σε έντονη θερμοκρασία)

4) Αν το κρέας είναι για το φούρνο και ειδικότερα στο γιουβετσάκι προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι του γλυκού ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ή αντίστοιχα αν έχουμε μόνο ψήσιμο χωρίς σάλτσες, 10 λεπτά πιο πριν τυλίγουμε το κρεατάκι μας με φέτες από ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ.
(Προσοχή μόνο 1/2 κουταλάκι ζάχαρη και μόνο για 10 λεπτά με το ακτινίδιο)
Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε και μπύρα η οποία είναι ένα σπουδαίο μαλακτικό για τα σκληρά κομμάτια κρέατος. Ρίξτε ένα κουτάκι πάνω από το κρέας και αφήστε το να μουλιάσει μέσα για περίπου μία ώρα πριν από το μαγείρεμα. Ακόμα καλύτερα, να μαριναριστεί όλη τη νύχτα στο ψυγείο. 
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr