Πρακτική άσκηση για 7.000 αποφοίτους ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και ΙΕΚ

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων πραγματοποιεί πρόγραμμα πρακτικής άσκησης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 7.000 αποφοίτους ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και ΙΕΚ μέσω της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Πόρων με τη σύμπραξη των κοινωνικών εταίρων.
Το Έργο «Ειδικά Προγράμματα Πρακτικής Άσκησης/ Επαγγελματικής Εμπειρίας» προϋπολογισμού 38.358.720€, αφορά στην εκπόνηση Δράσεων οι οποίες θα συμβάλλουν στην απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης ηλικίας έως 29 ετών, στις οκτώ Περιφέρειες Σύγκλισης: Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Ιόνιοι Νήσοι, Ήπειρος, Θεσσαλία, Αν. Μακεδονία – Θράκη, Κρήτη και Βόρειο Αιγαίο.
Οι κύριες δράσεις του Έργου είναι ο σχεδιασμός κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού (έντυπου και ψηφιακού), η κατάρτιση των ωφελούμενων σε πρόγραμμα 80 ωρών, η εξάμηνη πρακτική άσκηση σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και η εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη.
Καινοτόμο στοιχείο είναι η για πρώτη φορά συμμετοχή και των πέντε Κοινωνικών Εταίρων (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ,ΣΕΒ) μέσω συμφωνητικού σύμπραξης, σε δράσεις που υλοποιούνται στα πλαίσια του Ε.Κ.Τ.
Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι από 1/10/2014 έως 31/12/2015.
Οι ωφελούμενοι θα λάβουν υποτροφία πρακτικής άσκησης ύψους 480€ καθαρά ανά μήνα, η οποία είναι από τις υψηλότερες που έχουν δοθεί στα πλαίσια υλοποίησης αντίστοιχων προγραμμάτων και σε συνδυασμό με την καταβολή εκπαιδευτικού επιδόματος ύψους 400€, οδηγεί το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού (60%) προς όφελος των συμμετεχόντων.

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr