7 χόμπι υπόσχονται να σας κάνουν πιο έξυπνους


7 χόμπι υπόσχονται να σας κάνουν πιο έξυπνουςΌλοι οι άνθρωποι έχουν κάποιο χόμπι και κάποιο πάθος. Μερικοί είναι λάτρεις της κολύμβησης, άλλοι αγαπούν το σκάκι, ενώ άλλοι προτιμούν απλά μια καλή ταινία. Όμως, έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν μερικά από αυτά τα χόμπι μπορούν να ενισχύσουν πραγματικά τη γνωστική λειτουργία και να βελτιώσουν τη μνήμη σας μακροπρόθεσμα; Δεν χρειάζεται πλέον να συνδέετε τα χόμπι σας με έναν τρόπο χαλάρωσης και εκτόνωσης μετά από μια αγχωτική μέρα στη δουλειά, αλλά με ένα μέσο για την επίτευξη ενός σκοπού. Ακολουθούν 7 χόμπι που θα σας κάνουν πιο έξυπνους, αν βέβαια τα εκτελείτε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Εσείς ποιο θα διαλέξετε;
1. Μάθετε άλλη μία ξένη γλώσσα
Είχατε πάντα ένα πάθος για τις ξένες γλώσσες, τις χώρες και τους πολιτισμούς; Αν ναι, τότε δεν μένει παρά να συνεχίσετε την επέκταση των γλωσσικών δεξιοτήτων σας. Μία νέα γλώσσα δεν πρόκειται απλά να αποτελέσει το μέσο για μία βαθύτερη κατανόηση του πολιτισμού, της ιστορίας και των
παραδόσεων μιας νέας χώρας, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να επικοινωνήσετε καλύτερα, γρηγορότερα και ευκολότερα. Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας συνίσταται στην παιδική ηλικία, ωστόσο, μπορείτε όμως να επωφεληθείτε και ως ενήλικας. Πράγματι, η γλωσσομάθεια θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου σας και στην επίλυση πολύπλοκων ζητημάτων μέσα από την εκπαίδευση του μυαλού σας. Με λίγη εξάσκηση σύντομα οι λειτουργίες του εγκεφάλου σας θα οξυνθούν, ενώ μερικές φορές θα συνειδητοποιήσετε ότι σκέφτεστε σε μια ξένη γλώσσα. Όταν συμβαίνει αυτό, έχετε ήδη επιτύχει το σκοπό σας!
2. Παίξτε βιντεοπαιχνίδια
Ενώ είναι αλήθεια ότι πολλά, αν όχι τα περισσότερα βιντεοπαιχνίδια είναι πραγματικά επιβλαβή για τα παιδιά και για τους εφήβους, με δεδομένο το γεγονός ότι περιέχουν σκηνές βίας, κάποια από αυτά μπορεί πραγματικά να καταστούν ωφέλιμα για τον εγκέφαλό σας. Το κλειδί είναι να γνωρίζουμε ποια βιντεοπαιχνίδια είναι ωφέλιμα. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι παίζοντας βιντεοπαιχνίδια μπορούν πράγματι να βελτιώσουν τον συντονισμό χεριού-ματιού, πράγμα απαραίτητο για τη μετέπειτα ζωή. Την ίδια στιγμή αυτά τα παιχνίδια πρόκειται να σας εκπαιδεύσουν για τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων σας. Με άλλα λόγια, θα είστε σε θέση να λάβετε ριζοσπαστικές αποφάσεις που θα ωφελήσουν τη ζωή σας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
3. Επικεντρωθείτε σε παιχνίδια που εμποδίζουν τη σύγχυση του εγκεφάλου
Η σύγχυση του εγκεφάλου είναι εξαιρετικά κοινή στις μέρες μας, αλλά ευτυχώς υπάρχουν μερικά παιχνίδια και ψυχικές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να την αντιμετωπίσετε. Είστε παθιασμένοι με γρίφους και άλλα παρόμοια χόμπι; Αν ναι, τότε πρέπει να ξέρετε ότι λύνοντας γρίφους και συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που διεγείρει το μυαλό σας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για την ανάπτυξη της άνοιας αργότερα κατά περισσότερο από 60% σύμφωνα με πολλές μελέτες που έχουν διεξαχθεί. Την ίδια στιγμή παίζοντας διανοητικά παιχνίδια βελτιώνεται σημαντικά η μνήμη σας, ιδιαίτερα χρήσιμο όταν φτάσετε σε προχωρημένη ηλικία. Υπάρχουν εκατοντάδες παιχνίδια και δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου σας και να σας κάνουν πιο έξυπνους.
4. Παζλ!
Οι περισσότεροι άνθρωποι αγαπούν τα παζλ χωρίς να έχει σημασία πόσο ενοχλητικό είναι να βρείτε το κομμάτι που λείπει. Ωστόσο, αυτό είναι ακριβώς που κάνει τα παζλ παιχνίδια εποικοδομητικά, καθώς σας κάνουν να σκεφτείτε ασκώντας θετική επίδραση στη διάνοιά σας. Φυσικά τα παζλ δεν μπορούν να σας κάνουν από μόνα τους πιο έξυπνους, γι’ αυτό μπορείτε επικεντρωθείτε παράλληλα στην επίλυση σταυρόλεξων.
7 χόμπι υπόσχονται να σας κάνουν πιο έξυπνους5. Συλλέξτε κέρματα και άλλα αντικείμενα
Η συλλογή νομισμάτων και άλλων αντικειμένων υπόσχεται με τη σειρά τους να σας κάνουν πιο έξυπνους. Αυτό σίγουρα θα σας βοηθήσει να καταλάβετε περισσότερα για τον κόσμο που σας περιβάλλει, χωρίς να έχει σημασία αν αποφασίσετε να συλλέξετε παλιά νομίσματα και χαρτονομίσματα ή έντομα… Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι ένας συλλέκτης επωφελείται πνευματικά. Είναι σημαντικό να είστε περίεργοι και να θέλετε να μάθετε περισσότερα, η περιέργεια είναι αυτό που κάνει τον κόσμο να εξελιχθεί.
6. Διαβάστε!
Η ανάγνωση είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα χόμπι. Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατομμύρια βιβλία στον κόσμο, και ένα άτομο δεν μπορεί να διαβάσει ούτε το 1% από αυτά σε μια ζωή. Τα βιβλία μάς προσφέρουν έναν μοναδικό και εξαιρετικό τρόπο για να κατανοήσουμε τον κόσμο, ενώ μας προσφέρουν ένα ασφαλές καταφύγιο κάθε φορά που θέλουμε να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα. Έτσι λοιπόν κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας με την αλλαγή του χρόνου ή στα γενέθλιά σας. Καταρτίστε μια λίστα ανάγνωσης με τουλάχιστον 10 βιβλία που σκοπεύετε να διαβάσετε όλο τον χρόνο ταξινομώντας τα με βάση το θέμα τους. Η ανάγνωση θα κρατήσει σε εγρήγορση το μυαλό σας, για να μην αναφέρουμε ότι θα βελτιώσει το λεξιλόγιό σας, την έκφρασή σας, τη σκέψη σας…
7. Παίξτε ένα μουσικό όργανο
Η μουσική είναι ένα ευγενές πάθος, και οι άνθρωποι που παίζουν ένα μουσικό όργανο θεωρούνταν ανέκαθεν ταλαντούχοι και ευφυείς. Ακριβώς όπως συμβαίνει με την εκμάθηση γλωσσών, η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου είναι πολύ πιο αποτελεσματική εάν γίνεται στην παιδική ηλικία. Ωστόσο, υπάρχουν εκατομμύρια ενήλικες που απολαμβάνουν τη μουσική σε όλο της το μεγαλείο από την ενήλικη ζωή τους και εξής.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr