Πλησιάζει η ώρα της κρίσης για τους υποψήφιους Δημάρχους και Περιφερειάρχες

Μέχρι πότε πρέπει να καταρτίσουν συνδυασμό.Πότε θα γίνει η ανακήρυξη από το Πρωτοδικείο.
Πολλοί ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους, αλλά το θέμα είναι ότι δεν αρκεί να θέλεις. Πρέπει και να μπορείς. Να μπορείς να συμπληρώσεις συνδυασμό, κάτι που δυσκολεύει πάρα πολλούς κι έτσι, θα δείτε τις επόμενες ημέρες, πολλές αποχωρήσεις. Και δεν είναι μόνο ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων που...
απαιτούνται (στο Δήμο Θεσσαλονίκης, 108 άτομα το λιγότερο), αλλά και η ποσόστωση, αφού ο υποψήφιος δήμαρχος, πρέπει να συμπεριλάβει ικανό αριθμό γυναικών.
Κι αν βρει τους υποψήφιους, πρέπει να βρει και τα λεφτά, αφού απαιτούνται τουλάχιστον 50.000 ευρώ, για τα παράβολα και την εκτύπωση ψηφοδελτίων.
Εαν προσθέσουμε και την εκτύπωση και διανομή φυλλαδίων, φακέλων, καρτών, αφισών κ.λ.π. το κόστος εκτινάσσεται στις 100.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει για τους συνδυασμούς που κυνηγούν την πρωτιά και το 1.000.000 ευρώ.
Με βάση την εκλογική νομοθεσία, για την κατάθεση των συνδυασμών η προθεσμία είναι μέχρι τις 27 Απριλίου και η ανακήρυξη των υποψηφίων από το Πρωτοδικείο θα γίνει στις 3 Μαΐου. Τότε θα ξέρουμε ποιοί θα είναι τελικά υποψήφιοι.


Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr