Ένα νέο ιστορικό μουσείο δημιουργείται στις Σέρρες

Στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Βυρώνειας Σερρών, που πριν από 100  χρόνια ο βασιλιάς Κωνσταντίνος και ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος, συνέταξαν τους όρους Ειρήνης απέναντι στην ηττημένη  –κατά τον Β’ Βαλκανικό Πόλεμο- Βουλγαρία, ένα νέο ιστορικό μουσείο δημιουργείται, με....
πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Εταιρείας Σιντικής
Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός της Βυρώνειας, υπήρξε το καλοκαίρι του 1913 έδρα του Ελληνικού Στρατηγείου. Εδώ βουλγαρική αντιπροσωπεία αιτήθηκε ανακωχή και τερματισμό των εχθροπραξιών και κάτω από τους ίσκιους των αιωνόβιων πλατανιών η τότε ηγεσία της χώρας πραγματοποίησε συσκέψεις για τις «κόκκινες γραμμές» στη διάσκεψη Ειρήνης που ακολούθησε στο Βουκουρέστι και οδήγησε στο διπλασιασμό, της έως τότε μικρής, Ελλάδας.
Με μοναδικό στόχο τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, η Πολιτιστική Εταιρεία Σιντικής ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ιστορικού μουσείου «Ελληνικό Στρατηγείο – 1913» στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Βυρώνειας, με φιλοδοξία να ανοίξει τις πύλες του μέσα στη χρονιά που διανύουμε, οπότε και συμπληρώνονται 100 χρόνια από τα γεγονότα εκείνα.
Προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα, η Πολιτιστική Εταιρεία Σιντικής, συνεργάζεται με φορείς και πρόσωπα, που διαθέτουν το αναγκαίο συλλεκτικό υλικό και εκδήλωσαν την επιθυμία τους να συνεισφέρουν στο εγχείρημα.
Με σχετική ανακοίνωση η Πολιτιστική Εταιρεία Σιντικής, καλεί ιδιωτικούς φορείς και επιχειρηματίες, να συνεισφέρουν οικονομικά, μέσω χορηγιών, στην προσπάθεια για την ολοκλήρωση των αναγκαίων εργασιών, ώστε να διατηρηθεί ζωντανή η ιστορική μνήμη, ειδικά αυτές τις δύσκολες για τη χώρα μας εποχές (περισσότερες πληροφορίες στο pesintikis@gmail.com ή στο κιν. 6976435333)
by Σ.Σ.
http://serraia.blogspot.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr