Αρχαιοκαπηλία στην Τερπνή Σερρών


Τρεις συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία στις Σέρρες- Στο σπίτι του ενός βρέθηκε Καινή Διαθήκη του 1765

Στα χέρια της αστυνομία "έπεσαν" έπειτα από αξιοπόιηση πληροφοριών τρεις αρχαιοκάπηλοι. Συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής...
Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στην Τερπνή Σερρών και στη Θεσσαλονίκη, δύο ημεδαποί, ηλικίας 28 και 57 ετών, καθώς επίσης και 33χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των Νόμων «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και «Εγκληματική Ομάδα».

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 28χρονου στην περιοχή της Τερπνής Σερρών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

• Μία (1) άρτια παλαίτυπη Καινή Διαθήκη, σωζόμενη σε πολύ καλή κατάσταση, τυπωμένη στα 1765 και 

• Πέντε (5) χρυσά νομίσματα,  τα οποία εξετάστηκαν από αρμόδιο αρχαιολόγο της Ε.Π.Κ.Α. Θεσσαλονίκης και διαπιστώθηκε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου «Περί Προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς». 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 28χρονος αναζητούσε αγοραστή μέσω του 57χρονου και του 33χρονου συνεργών του, στις οικίες των οποίων πραγματοποιήθηκαν έρευνες, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

• Πέντε (5) τμήματα ανιχνευτών μετάλλων και 

• Τρεις (3) ανιχνευτές μετάλλων 

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Πηγή: http://www.thestival.gr



Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr