ΠΕΪΝΙΡΛΙ

ΠΕΪΝΙΡΛΙ
κ. ΑΘΗΝΑ ΤΕΡΖΑΚΗ

 ΖΥΜΗ
1 κ.  αλεύρι
3 φακ. μαγιά

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα γάλα εβαπορέ
1 κούπα νερό
1 κουτ. αλάτι
1 κουτ. ζάχαρη
1 κούπα ζαμπόν ή μπέικον
1 κούπα γκούντα
βούτυρο
λίγη ντομάτα  (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό και το γάλα.Βάζουμε λίγη ζάχαρη, (1 κυταλάκι) και όσο αλεύρι πάρει. (περίπου 1 κιλό) ώστε η ζύμη να είναι μαλακή. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και ανοίγουμε πιτάκια. Τα βάζουμε τριμμένο γκούντα, ζαμπόν, ή μπέικον σχηματίζοντας το σχήμα της βαρκούλας. Βουτυρώνουμε από πάνω τα πεϊνιρλί και ψήνουμε στους 180ο με 200ο .

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr