ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ "Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ"

Η Αδελφότητα Μικρασιατών Ν.Σερρών στην 7η Ελληνοβαυβαρική συνάντηση στο Μόναχο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΜΟΝΑΧΟ 23-29/6/2011
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο στις 25 και 26 Ιουνίου η 7η Ελληνοβαυαρική Συνάντηση στην οποία έλαβε μέρος και η Αδελφότητα Μας με κλιμάκια της χορωδίας και του χορευτικού, ύστερα από πρόσκληση της Αρχιερατικής Επιτροπής της Ορθόδοξης Ελληνικής Μητροπόλεως της Βαυαρίας και του.....
πρωτοπρεσβύτερου πατρός, Αποστόλου Μαλαμούση. Το Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011 και στο πνευματικό κέντρο Ungeverst 131 του Ιερού Ναού των Αγίων Πάντων στο Μόναχο, το κλιμάκιο της χορωδίας μας υπό τη Διεύθυνση του Δημητρίου Αρδανιώτη, παρουσίασε παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας παρουσία πολλών Ελλήνων. Την Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011 στην κεντρική πλατεία Odeonplatz του Μονάχου εμφανίστηκαν ταυτόχρονα η
χορωδία και το χορευτικό, σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στο πολυάριθμο κοινό που παρακολουθούσε με ενθουσιασμό και χόρεψε στο τέλος στους σκοπούς των Αλησμόνητων Πατρίδων, όταν το χορευτικό κατέβηκε από την εξέδρα και έγινε ένα με τον κόσμο.
Οι δύο εμφανίσεις μας στο Μόναχο ήταν εξαιρετικές και μέσα από αυτές ξεδιπλώθηκε και η πραγματική Ελληνοβαυαρική φιλία. Η εκδήλωση της Κυριακής έγινε παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου, ο οποίος, διά του Προέδρου μας, έστειλε τις εγκάρδιες ευχές του και τα χαιρετίσματά του στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, κ.κ. Θεολόγο. Οι χαιρετισμοί του Προέδρου της Αδελφότητας και στις δύο εκδηλώσεις είχαν πνεύμα ενωτικό και πατριωτικό, για αυτό και απέσπασαν τα παρατεταμένα χειροκροτήματα.Ψυχή των εκδηλώσεων, ο Πατέρας Απόστολος Μαλαμούσης. Είχε προηγηθεί πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία το πρωΐ της Κυριακής στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Μονάχου, όπου ιερουργούντες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Γερμανίας κ.κ. Αυγουστίνου έψαλλε ο Πρωτοψάλτης- Διευθυντής της Χορωδίας της Αδελφότητας, Δημήτριος Αρδανιώτης, συνοδευόμενος από τους Αποστολόπουλο Απόστολο, Χατζηλία Ηλία και Αθανασιάδη Δημήτριο. Στο κήρυγμά του ο κ. Αυγουστίνος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Αρδανιώτη για την ωραία εκτέλεση των Βυζαντινών ύμνων είπε ότι ακούγοντας τους γυρίσαμε πίσω στην παράδοση του Πατριαρχείου.
Την χορωδία και το χορευτικό συνόδευσαν οι μουσικοί: Στράτος Πασσόπουλος στο καβάλι, Δημήτριος Αβραμίδης στο βιολί, Μίσχας Θεόδωρος στην κιθάρα και Ευστάθιος Παρασκευόπουλος στο τουμπερλέκι.
Επικεφαλής του χορευτικού τμήματος ήταν η χοροδιδάσκαλος,Στέλλα Μπίμπη, η οποία παρουσίασε στο κοινό ένα καταπληκτικό πρόγραμμα, συνεπικουρούμενη από την εμπειρία της μικτής Χορωδίας μας. Από πλευράς Διοικητικού Συμβουλίου, την αποστολή στο Μόναχο συνόδευσαν, ο Πρόεδρος Σωκράτης Κοτζάογλου, ο Γενικός Γραμματέας Καδέμογλου Αλέξανδρος, η έφορος χορευτικών τμημάτων Κλεοπάτρα Κοτζάογλου και η έφορος ιματισμού Μένια Μπασιά- Κυριαζή.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr