ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΙΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ-ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

Οι λεπτομέρειες της Γενικής Απογραφής

Στις 10 Μαΐου θα ξεκινήσει η Γενική Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών, κατά την οποία για πρώτη φορά θα απογραφούν μετανάστες, αυθαίρετα, ΙΧ και θέσεις πάρκινγκ. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 24 Μαΐου, ενώ όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέας Γεωργίου, «Τα στοιχεία είναι απαραίτητα για το
σχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της χώρας».

Οι πληροφορίες που θα δοθούν στα πλαίσια της απογραφής θα έχουν απολύτως εμπιστευτικό χαρακτήρα, θα προστατεύονται από το απόρρητο, ενώ η εισαγωγή τους στο σύστημα θα γίνει ανώνυμα. Η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων αναμένεται
ότι θα γίνει μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2014, ενώ τον Ιούνιο του 2011 θα ανακοινωθούν τα βασικά στοιχεία του πληθυσμού κατά κοινότητα και κατά φύλλο.

Κάθε ένας από τους συνολικά 68.000 ανθρώπους που θα εργαστούν για την απογραφή, θα επισκέπτονται τα νοικοκυριά, όπου θα παίρνουν συνέντευξη που θα διαρκεί 24 λεπτά.

Η απογραφή των μεταναστών θα γίνει χωρίς την εκ μέρους τους επίδειξη εγγράφων νόμιμης παραμονής, και με τη βοήθεια διερμηνέων.

Χωρίς κανένα έλεγχο νομιμότητας και χωρίς κυρώσεις θα γίνει και η απογραφή των αυθαιρέτων κτισμάτων.

Όσον αφορά τα σπίτια, θα ζητηθούν στοιχεία για τον τύπο και το εμβαδόν, το έτος κατασκευής, την ύδρευση και των τρόπο θέρμανσης, ενώ θα ερωτηθούν λεπτομέρειες που αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας, τον αριθμό των αυτοκινήτων που διαθέτει κάθε νοικοκυριό και τυχόν θέσεις στάθμευσης.

Ο τρόπος διεξαγωγής της απογραφής

Κατά την απογραφή, οι πολίτες δεν θα χρειαστεί να επιδείξουν κανένα έγγραφο δηλωτικό της ταυτότητάς τους, ενώ ένα μέλος της οικογένειας είναι αρκετό για να δώσει τις απαιτούμενες απαντήσεις για κάθε σπίτι. Σε περίπτωση απουσίας, ο κάθε απογραφέας θα αφήσει στην πόρτα του κάθε νοικοκυριού σημείωμα, στο οποίο θα αναγράφεται ο αριθμός του τηλεφώνου του.

Ο πληθυσμός θα απογραφεί τον τόπο που διαμένει μόνιμα, χωρίς να απαιτείται μετακίνησή του στον τόπου που διατηρεί τα εκλογικά του δικαιώματα ή την οικογενειακή του μερίδα.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr