ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ κ. ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΡΠΝΗΣ

Για μία ακόμα φορά υπέβαλε Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού, ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με τον αρχαιολογικό χώρο της Κοινότητος Τερπνής Σερρών. Τελικά θα μας κάνει να πιστέψουμε ότι είναι ο μόνος βουλευτής που ενδιαφέρεται πραγματικά. Τον ευχαριστούμε.
Διαβάζουμε στην απάντηση ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου ασχολούνται με τους αρχαιολογικούς χώρους όσο μικροί και αν είναι. Γιατί εμείς δεν αντιληφθήκαμε 19 χρόνια αυτή τη φροντίδα; 
Επίσης η απάντηση αναφέρει ότι ο χώρος φροντίζεται και καθαρίζεται. Αυτό γίνεται μόνο το δεκαπενταύγουστο γιατί γίνεται κάποια ξενάγηση εκεί, στα πλαίσια εκδήλωσης. Τον υπόλοιπο χρόνο δε δέχεται καμιά φροντίδα ο χώρος και το ξέρουμε όσοι τον επισκεφρόμαστε τακτικά. 
Προβάλλεται το θέμα για τη δημιουργία μουσείου. Μα ακόμα δεν έγινε ο χώρος επισκέψιμος. Σίγουρα το μουσείο δεν είναι στις πρώτες προτεραιότητες. Το γνωρίζουμε. Ας ξεκινήσουν επιτέλους από κάτι για να φτάσουμε στο σημείο να ελέγξει το συμβούλιο Μουσείων αν είναι βιώσιμο εδώ ένα μουσείο. 
Τέλος για να διακιολογηθεί η γκάφα με τις ίδιες απαντήσεις αν και υπήρξε αλλαγή του προσώπου του υπουργού, τώρα μας λένε νέα δικαιολογία. Ότι δεν άλλαξαν τα δεδομένα και οι εισηγήσεις, για αυτό και δίδεται η ίδια απάντηση. Το ξέρουμε ότι δεν υπάρχει εισήγηση, αν υπήρχε άλλωστε κάτι θα είχε αλλάξει εδώ στην Τερπνή. Αλλά για την ίδια απάντηση που στείλαν, όσο και να προσπαθήσουν δε θα πειστούμε ότι την έστειλαν πανομοιότυπη για κανένα άλλο λόγο. παρά γιατί δεν ασχολήθηκαν με το θέμα καθόλου.
Π.Σ ΤΕΡΠΝΗΣ


Το πλήρες κείμενο της Ερωτήσεως του βουλευτή κ. Πολατίδη έχει ως εξής


Στις  17/5/2010 είχα υποβάλει προς το Υπουργείο σας Επίκαιρη Ερώτηση με θέμα τον αρχαιολογικό χώρο της Κοινότητος Τερπνής του Νομού Σερρών. Η σχετική συζήτησις όμως δεν επραγματοποιήθη λόγω κωλύματός σας και έλαβα διαβεβαίωση ότι η Ερώτησή μου θα απαντηθεί γραπτώς. Καίτοι έχει παρέλθει σχεδόν ένα τετράμηνον, απάντηση δεν έχω λάβει.
Συνεπώς


ΕΡΩΤΑΣΘΕ
Προτίθεσθε να μου απαντήσετε;


Αθήναι, 7 Οκτωβρίου 2010
Ο ερωτών Βουλευτής
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ


Kαι δείτε την απάντηση από το υπουργείο Πολιτισμού.

ΣΕΛΙΔΑ 1

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr