ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΕΡΠΝΗΣ

Και φτάνουμε προς το τέλος.
Σήμερα θα δούμε το πρώτο μέρος του βίντεο με τον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής. Ένα χώρο για το οποίο θα κάναμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου να αναδειχθεί.
Σήμερα σε μια συνομιλία με τη δήμαρχο κ. Μήκα μάθαμε και τις τελευταίες ευχάριστες εξελίξεις που πραγματικά τις περιμέναμε καιρό. Διευθετήθηκε το θέμα της απαλλοτρίωσης και των τελευταίων ιδιοκτησιών δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο, συμφώνησαν και οι τελευταίοι ιδιοκτήτες για την παραχώρηση των οικοπέδων τους και πλέον έκλεισε το θέμα αυτό. Αν και για να λέμε την αλήθεια δεν ήταν θέμα του Δήμου να το λύσει, αλλά της ΚΗ΄ Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών και του υπουργείου Πολιτισμού. Τέλος όμως καλό όλα καλά, αφού λύθηκε από το Δήμο μας με επιτυχία. Ακόμη η Δήμαρχος μας είπε ότι ήδη ενημερώθηκε ο νέος υπουργός κ. Παύλος Γερουλάνος με έγγραφο για την κατάσταση και τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα.  Άντε να δούμε τώρα, τι άλλο μπορεί να εμποδίζει το χώρο να γίνει το λιγότερο επισκέψιμος. Θα περιμένουμε........όχι βέβαια και επ' αόριστον!
Δέστε τώρα το Α΄μέρος ενός βίντεο που δείχνει τι έβγαλε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη του 1993 με υπεύθυνη αρχαιολόγο την κ. Μαριάννα Καραμπέρη μόνο μέσα σε 4 μήνες που έγιναν οι ανασκαφές.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr