ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΕΡΠΝΗΣ Β΄ΜΕΡΟΣ

Αυτό είναι το δεύτερο και τελευταίο μέρος της παρουσίασης του αρχαιολογικού χώρου, έτσι για να έχουμε όλοι, ακόμη και αυτοί που δεν μπόρεσαν να τον επισκεφτούν, μια πλήρη εικόνα. Μιλάμε για ένα τεράστιο χώρο του οποίου τα ευρήματα και μόνο ότι χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα π.χ έως και τον 2ο αι μ.χ είναι σημαντικά και έχουν να δώσουν πολλές πληροφορίες για τη ζωή, την απασχόληση, τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες όλης της περιοχής.
Ο Πολιτιστικός θα συνεχίσει με όποια μέσα μπορεί να κρατά το θέμα στην επικαιρότητα, ώστε κάποια στιγμή να πειστεί πρώτα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών και μετά το υπουργείο Πολιτισμού να αναδείξουν αυτή την κληρονομιά, που μας κληροδότησαν τόσο απλόχερα οι πρόγονοί μας. 
Έτσι και για την ενημέρωσή σας τα αποτελέσματα μετά τις ανασκαφές του 1993 έχουν  δημοσιευτεί στο 6ο διεθνές συνέδριο για την Αρχαία Μακεδονία το 1996 από την αρχαιολόγο κ. Μαριάννα Καραμπέρη, όπου μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι το οικοδόμημα που βρέθηκε στο Παλιόκαστρο είναι μοναδικό, μια σπάνια βασιλική και το μαρτυρεί επιγραφή που βρέθηκε στους πρόποδες του λόφου, όπου και γίνεται αναφορά για το κτίριο. Η ίδια αρχαιολόγος είναι πεπεισμένη ότι η χρηματοδότηση και συνέχιση των ανασκαφών θα φανερώσει σίγουρα συνέχεια ζωής και για τους τους επόμενους αιώνες μετά τον 6αι μ.χ.

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.visaltis.gr