ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

 

κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ


ΥΛΙΚΑ

1 κ. πορτοκάλια

1 κ. ζάχαρη

1 βανίλια

1-2 κουταλιές γλυκόζη

ή μέλι

2-3 κουταλιές σούπας λεμόνι

 

ΣΙΡΟΠΙ

1κ. ζάχαρη

3 κούπες νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξύνουμε τα πορτοκάλια και τα βράζουμε ολόκληρα 3-4 νερά να ξεπικρίσουν. 

Κόβουμε τα πορτοκάλια στα 4 ή αντίστοιχα στα 6 κομμάτια αν είναι μεγάλα.

Τα ρίχνουμε στο σιρόπι και βράζουμε για μισή ώρα τα κομμάτια πορτοκαλιού. Τα ξαφρίζουμε και τα βράζουμε . Τα αφήνουμε μια νύχτα για να βγάλουν τα υγρά τους και τα βράζουμε εκ νέου λίγο να δέσουν, βάζοντας 1-2 κουταλιές γλυκόζη ή μέλι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.visaltis.gr