ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ
1 κ. πορτοκάλια
1 κ. ζάχαρη
1 βανίλια
1-2 κουταλιές γλυκόζη
ή μέλι
2-3 κουταλιές σούπας λεμόνι
ΣΙΡΟΠΙ
1κ. ζάχαρη
3 κούπες νερόΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξύνουμε τα πορτοκάλια και τα βράζουμε ολόκληρα 3-4 νερά να ξεπικρίσουν.
Κόβουμε τα πορτοκάλια στα 4 ή αντίστοιχα στα 6 κομμάτια αν είναι μεγάλα.
Τα ρίχνουμε στο σιρόπι και βράζουμε για μισή ώρα τα κομμάτια πορτοκαλιού. Τα ξαφρίζουμε και τα βράζουμε . Τα αφήνουμε μια νύχτα για να βγάλουν τα υγρά τους και τα βράζουμε εκ νέου λίγο να δέσουν, βάζοντας 1-2 κουταλιές γλυκόζη ή μέλι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ