ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023-ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Σήμερα 1 Αυγούστου  2023 η υπέροχη πρώτη πανσέληνος του Αυγούστου μια και 31 Αυγούστου 2023 θα έχουμε πάλι πανσέληνο τη δεύτερη μέσα στον ίδιο μήνα. 
Το φαινόμενο της διπλής Πανσελήνου μέσα στον ίδιο μήνα προκύπτει καθώς για την συμπλήρωση των φάσεων της Σελήνης, χρειάζονται 29 ημέρες, 12 ώρες, 44 λεπτά και 2,86 δευτερόλεπτα. Ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο με δύο «υπερπανσέληνους» που δεν πρόκειται να ξανασυμβεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2037, αναμένεται να δούμε αυτόν τον Αύγουστο.

Όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι στην Ελλάδα θα ανοίξουν στις δύο πανσελήνους του φετινού Αυγούστου με ελεύθερη είσοδο, ελπίζουμε κάποια στιγμή να ανοίξει και να αξιοποιηθεί και ο αρχαιολογικός χώρος της Τερπνής.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΕΡΠΝΗΣ
Πανσέληνος απόψε με ποικίλες εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία ανά την Ελλάδα και ελεύθερη είσοδο για να απολαύσετε τη βραδιά.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, διοργανώνουν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μνημεία και μουσεία, σε ολόκληρη τη χώρα, με ελεύθερη είσοδο τη νύχτα της αυγουστιάτικης Πανσελήνου που φέτος θα ανατείλει δύο φορές: την πρώτη και την τελευταία νύχτα του Αυγούστου.


Πανσέληνος σε 50 αρχαιολογικούς χώρους

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πανσέληνο απόψε Τρίτη 1η, αλλά και στις 30 Ιουλίου και 30 Αυγούστου, σε 50 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη τη χώρα. Περιλαμβάνουν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, βραδιές ​αστροπαρατήρησης, βραδιές όπερας κ.ά. Άλλοι 50 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία, θα υποδεχθούν το κοινό με ελεύθερη είσοδο (20.00-24.00).


To πρόγραμμα για την πανσέληνο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει

Στην Αθήνα εκδήλωση στο μουσείο Ακρόπολης και δωρεάν είσοδος από τις 20:00 το απόγευμα.

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (ΚΗΠΟΣ ΙΛΙΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΥ) Μουσική Εκδήλωση: «Φεγγάρι μάγια μου ΄κανες» [με την ερμηνεύτρια Ευγενία Γκρίμα, και τον Νεκτάριο Διονυσάτο στο πιάνο.] Το μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό με ελεύθερη είσοδο, χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης. (από 19:30 έως 24:00)

ΑΡΧΑΙΟ  ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΖΕΑΣ/ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Καλλιτεχνικό πρόγραμμα (όπερα – οπερέτα – άριες, γνωστά κομμάτια ξένων και Ελλήνων συνθετών, ορχηστρικά για πιάνo και βιολί). Ώρα:21.00

ΕΛΛΑΔΑ  01/08/2023  07:00

Διπλή υπερπανσέληνος Αυγούστου: Το σπάνιο φαινόμενο που θα ξαναδούμε το 2037

ΒΥΖΑΝΤΙNΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (ΥΠΑΤΗ) Ξεναγήσεις και μουσική εκδήλωση. (20:00 έως 24:00)

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ Ξεναγήσεις και μουσική εκδήλωση.(20:00 έως 24:00)

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΑΤΕΙΑΣ Ξεναγήσεις. (20:00 έως 24:00)

ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΠΡΟΕΡΝΑΣ ΝΕΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ Μουσική εκδήλωση. (20:00 έως 24:00)

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΗΒΑΣ/ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ Μουσική εκδήλωση. (20:00 έως 24:00)

Πανσέληνος στην Ευβοια

ΝΕΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ «ΑΡΕΘΟΥΣΑ» Eλεύθερη είσοδος στο Μουσείο, χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης από 20:00 έως 24:00.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (ΟΔ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ) Ελεύθερη είσοδος στο Μουσείο, χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης από 20:00 έως 24:00.

ΦΡΟΎΡΙΟ ΚΑΡΑΜΠΑΜΠΑ Ελεύθερη είσοδος στο Χώρο, χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης από 20:00 έως 24:00.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΈΤΡΙΑΣ Ελεύθερη είσοδος στο Μουσείο, χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης, από 20:00 έως 24:00.

ΕΡΈΤΡΙΑ. ΝΑΟΣ ΔΑΦΝΗΦΟΡΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ Ελεύθερη είσοδος στο Χώρο, χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης από 20:00 έως 24:00.

ΕΡΕΤΡΙΑ. ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ Ελεύθερη είσοδος στο Χώρο, χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης από 20:00 έως 24:00.

ΚΑΡΥΣΤΟΣ. ΜΠΟΥΡΤΖΙ. Ελεύθερη είσοδος στο Μνημείο, χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης, από 20:00 έως 24:00.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΌ ΜΟΥΣΕΊΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ Ελεύθερη είσοδος στον Χώρο, χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης, από 20:00 έως 24:00.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΚΥΡΟΥ Ελεύθερη είσοδος στο Μουσείο, χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης, από 20:00 έως 24:00.

ΣΚΥΡΟΣ. ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΊΑΣ Ελεύθερη είσοδος στον Χώρο, χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης, από 20:00 έως 24:00.

ΣΚΥΡΟΣ, ΦΟΥΡΚΑ. ΝΑΟΣ ΑΠΌΛΛΩΝΑ Ελεύθερη είσοδος στον Χώρο, χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης, από 20:00 έως 24:00.


Πανσέληνος στα Βόρεια

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΖΩΝΗΣ (ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ)  Συναυλία με την Τάνια Τσανακλίδου. [Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης] (Ώρα προσέλευσης : 20:00. Ώρα έναρξης : 21:00).

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ Το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό με ελεύθερη είσοδο, χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης. (από 20:00 έως 24:00).


ΚΑΣΤΡΟ ΠΥΘΙΟΥ Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό με ελεύθερη είσοδο, χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης. (από 20:00 έως 24:00)

α.ΑΡΧΑΙΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΟΛΟΦΟΥ ΚΑΙ ΜΑΝΔΡΑΣ β.ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ (Επισκέψιμο τμήμα) α. Περιήγηση με ποδήλατα στα αρχαία λατομεία Πετρολόφου και Μάνδρας. (18.00 έως 20.00) β. Συναυλία με τον Αντώνη Μουσαδέ και την Ασμίκ Μπεκλαριάν. (21.00 έως 24.00).


ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ Το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό με ελεύθερη είσοδο και θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση. (από 20:00 έως 24:00)

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό με ελεύθερη είσοδο (από 20:00 έως 24:00)

ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΑΣΟΥ Το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό με ελεύθερη είσοδο, χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης. (από 20:00 έως 24:00)

ΚΑΣΤΡΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟΥΠΟΛΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό με ελεύθερη είσοδο και θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση. (από 20:00 έως 24:00)


ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Η μόνιμη έκθεση του μουσείου θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό από τις 20.00 έως τις 24.00

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΛΕΑΣ Εκδήλωση σε συνεργασία με το Δήμο Σουλίου.


ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΤΑΣ Εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Μουσείου με το μουσικό σχήμα Jennie Kapadai Quartet.Τζαζ υπό το φως της Πανσελήνου. Ώρα έναρξης: 21:00. Πριν από τη συναυλία και κατά τη διάρκεια αυτής, η μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου, καθώς και οι περιοδικές εκθέσεις «Το παιχνίδι στην Αμβρακία. Αθύρματα για παιχνιδίσματα» και «Αποικία. Μια ιστορία ανθρώπινων μετακινήσεων», θα παραμείνουν ανοικτές για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00.


ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ Μουσική Εκδήλωση με τίτλο: «μεταΜέλισσες», με την Αναστασία Μουτσάτσου, και τους Alex Sid και Δημήτρη Γκοτσόπουλο.(21:00) [Διοργάνωση του Δήμου Δωδώνης με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων].

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΙΤΣ ΚΑΛΕ - ΚΑΣΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΑΥΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Συναυλία με τον Ηλία Λιούγκο.(21:00) [Διοργάνωση του Δήμου Ιωαννιτών με τη συνεργασία με της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών «Μωυσής Ελισάφ»].

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΑΣΣΑΡΩΝΟΣ , ΜΕΓΑΛΟΥ ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ Συναυλία υπό το φως του φεγγαριού. [Διοργάνωση του Δήμου Ζίτσας με τη συνεργασία με της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων].


Πανσέληνος στην Πελοπόννησο

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑΣ Μουσικής παράσταση: “Στη χάση και στη φέξη” [Συνδιοργάνωση με τον Δήμο Τριφυλίας].

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Ο Χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης, από τις 20.00 έως τις 24.00

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΙΣΘΜΙΑΣ Μουσική εκδήλωση με κλασική μουσική σε συνεργασια με τον Εξωραϊστικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ίσθμιας.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΙΚΥΩΝΑΣ Μουσική εκδήλωση στον αύλειο χώρο του μουσείου με τίτλο "Δυο φεγγάρια τον Αύγουστο" του ΝΠΔΔ " η Μηκώνη'.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΗΡΑΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ Ο Χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο. (Είναι ανοικτός και ελεύθερα προσβάσιμος καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου).

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΝΕΜΕΑΣ Ο Χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης.


Πανσέληνος στο Αιγαίο

ΜΝΗΜΕΙΑΚH ΥΔΑΤΟΓΕΦΥΡΑ ΡΩΜΑΪΚOY ΥΔΡΑΓΩΓΕIΟΥ ΜOΡΙΑΣ Μουσική εκδήλωση με τους String Demons.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚOΣ ΧΩΡΟΣ ΙΕΡΟΥ ΤΟΥ ΜEΣΣΟΥ Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός, χωρίς τη διοργάνωση εκδήλωσης, από τις 20.00 έως τις 23.00.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚOΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΌΧΝΗΣ ΛHΜΝΟΥ Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός, χωρίς τη διοργάνωση εκδήλωσης, από τις 20.00 έως τις 23.00.

ΦΡΟΎΡΙΟ ΜΗΘΥΜΝΑΣ Το μνημείο θα παραμείνει ανοιχτό, χωρίς τη διοργάνωση εκδήλωσης, από τις 20.00 έως τις 23.00.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός, χωρίς τη διοργάνωση εκδήλωσης, από τις 20.00 έως τις 24.00.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ "ΑΡΧΟΝΤΙΚΙ" ΣΤΑ ΨΑΡΑ Μουσική Εκδήλωση.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΙΟΥ Το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, από τις 20.00 έως τις 24.00.

ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΛΟΥΤΡΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ Το Μνημείο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, από τις 20.00 έως τις 24.00.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΗΡΑΙΟΥ Συναυλία με αρχαία ελληνική μουσική με το συγκρότημα "Παύσις".


ΣΙΦΝΟΣ: ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ SHALL I COMPARE THEE TO A SUMMER’S DAY ? “Να σε συγκρίνω με μιά μέρα θερινή;” Σονέτα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Μουσική παράσταση. Σύλληψη : Δημήτρης Δασκαλοθανάσης

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΡΟΔΟΥ (ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ, ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ - Α΄ ΟΡΟΦΟΣ, ΟΙΚΙΑ VILLARAGUT) Οι Συλλογές θα παραμείνουν ανοιχτές για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, από τις 20.00 έως τις 24.00.

ΑΝΑΣΤΗΛΩΜΕΝΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΟΙΚΙΑ (CASA ROMANA) (ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ) “Ήχος µε Εικόνα και Η Συνέχεια….”: Θα παρουσιαστούν έργα για σόλο βιολί από την Μπαρόκ εποχή έως σήµερα, σε συνδυασμό με ζωγραφική δράση. Συντελεστές: Τάνια Σικελιανού (βιολί), Μίλκα Στογιάνοβιτς (ζωγραφική).

ΑΝΑΣΤΗΛΩΜΕΝΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΟΙΚΙΑ (CASA ROMANA) Το Μνημείο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, από τις 20.00 έως τις 24.00.

ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΩ Το Μνημείο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, από τις 20.00 έως τις 24.00.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΙΣΥΡΟΥ Το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, από τις 20.00 έως τις 24.00.Ολες οι εκδηλώσεις σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, πού είναι ελεύθερη η είσοδος


Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα !!!
Αποτελέσματα, πρόγραμμα και βαθμολογία από...
  https://panseraikos.gr/

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr