ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ
1 βιτάμ
1 κούπα ηλιέλαιο
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ινδοκάρυδο
1 κούπα καρύδια
1 μπέικιν
λίγο κονιάκ
αλεύρι όσο πάρει
                                          ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε  το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το λάδι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη για να λιώσει, το ινδοκάρυδο, τα καρύδια που τα έχουμε ψιλοκόψει στο μούλτι, ακόμη ρίχνουμε το μπέικιν, το κονιάκ και τέλος όσο αλεύρι πάρει η ζύμη μας. Τα κάνουμε αν θέλουμε σαν κουραμπιέδες ή με κουπάτ κάνω σχεδιάκια, αστεράκια κλπ .
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. 
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Είναι τραγανά και αρωματικά τα νηστίσιμα Αλεξανδρινά, λιώνουν στο στόμα και  ευωδιάζουν λόγω της μυρωδιάς του βουτύρου!



Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr