ΓΛΥΚΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ-γλυκό κουταλιού
κ. Αθηνάς Τερζάκη
κ. Αθηνάς Τερζάκη
ΥΛΙΚΑ
1 κ. ζάχαρη
2 κούπες νερό
3 κουταλιές σούπας μέλι ή γλυκόζι
Χυμό μισού λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα μανταρίνια και τα τρυπάμε με ένα καλαμάκι ξύλινο. Τα ζεματάμε πολύ, 4 νερά να μαλακώσουν. Δένουμε το σιρόπι, βάζουμε τα μανταρίνια μέσα και τα βράζουμε λίγο. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα ξαναβράζουμε την άλλη ημέρα. Βάζουμε το γλυκόζι ή μέλι μέχρι να δέσει το γλυκό.Το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στην κατσαρόλα και αν βγάλει υγρά αρκετά το ξαναβράζουμε λίγο.