ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΧΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛ. ΤΕΡΠΝΗΣ

Η κ. Στέλλα Παπαθανασίου παραλαμβάνει την 
τιμητική πλακέτα για τον αείμνηστο
εκπαιδευτικό κ. Γερούκη Ιωακείμ
από τον κ. Ψαρρά Λεωνίδα
Πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός και η κοπή βασιλόπιτας του Πολιτιστικού συλλόγου Τερπνής στην ανακαινισμένη αίθουσα της ταβέρνας "Διόνυσος" στην Τερπνή. Αισθητή η απουσία της νέας προέδρου κ. Πέγου Ανοιξιάς που μικροπροβλήματα υγείας δεν της επέτρεψαν να είναι στο χορό, ήταν φυσικά όλες τις προηγούμενες ημέρες στην προετοιμασία. Ξεκίνησε η εκδήλωση με την κοπή βασιλόπιτας που ευλόγησε ο πατέρας Παναγιώτης Δήμου. Το φλουρί έπεσε στα μέλη του συλλόγου Γονέων του 3ου δημοτικού σχολείου Νιγρίτας και μάλιστα για τρίτη συνεχή χρονιά στη βασιλόπιτά μας.Ευχόμαστε το καλύτερο στο συμβούλιο Γονέων του δημοτικού, εκπαιδευτικούς και μαθητές. 
Ακολούθησε η ώρα της εκπαίδευσης. Τιμητική
πλακέτα πρόσφερε ο σύλλογος στη μνήμη του εκπαιδευτικού Γερούκη Ιωακείμ, που τόσο νωρίς έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του  μνήμες τρυφερές στην οικογένειά του, σε συναδέλφους, φίλους, μαθητές και γονείς της Τερπνής και όλης της περιοχής. Ο "Μάκης" όπως τον λέγαμε όλοι μας ήταν ο Γυμνασιάρχης που με το χαμόγελο στα χείλη ανταποκρινόταν πάντα στα καλέσματα όποιου του το ζητούσε. Με τον Πολιτιστικό δε, υπήρχε μια συνεχής και ανοικτή συνεργασία συμμετέχοντας και βοηθώντας σε όλα. Παρόν και δοτικός είχε το σεβασμό και την αγάπη όλων μας, μικρών και μεγάλων. Την πλακέτα συγκινημένη με υγρά μάτια παρέλαβε η ανιψιά του δικηγόρος κ. Στέλλα Παπαθανασίου, που μαζί με τη γλυκύτατη μητέρα της κ. Δήμητρα Παπαθανασίου μετέφεραν αυτή τη συγκίνηση σε όλο τον κόσμο που παρακολουθούσε την απονομή. Θα τον θυμόμαστε για πάντα γιατί ήταν ξεχωριστός.

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι μαθητές που πέρασαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με τον Αναστασιάδειο έπαινο που θεσμοθετήθηκε με αυτή τη μορφή για πρώτη φορά φέτος. Οι πλακέτες όλων των παιδιών ήταν μια ακόμη 
προσφορά από τον κ. Ανασταιάδη και της βιομηχανίας FIBRAN Α.Ε. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι πριν 30 χρόνια τις ευεργεσίες στον τόπο του ο κ. Αναστασιάδης τις ξεκίνησε προσφέροντας στην Τερπνή σχολικά κτίρια, κτίζοντας το νηπιαγωγείο Τερπνής απέναντι από τη σημερινή εκκλησία των Τριών Ιεραρχών, το Γυμνάσιο που λειτούργησε αργότερα σαν Λύκειο, το σημερινό Νηπιαγωγείο, την εκκλησία και τόσα άλλα που τα γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας.  

Τα ονόματα των μαθητών που βραβεύτηκαν είναι:
1. Αγγελάκης Αναστ. Κωνσταντίνος: Σχολή Ευελπίδων
2. Διαμαντή Δημ. Στέλλα: Σχολή επιστημών προσχολικής αγωγής & εκπαιδευτικού σχεδιασμού στη Ρόδο
3. Ιορδανίδου Ελευθερία:Σχολή Διαχείρησης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων στη Θεσσαλονίκη
4. Καρατζιάς Θ. Θεοχάρης: Σχολή Οικονομικών Επιστημών στην Κομοτηνή.
5. Κασαμπαλής Αθαν. Ευάγγελος: Σχολή Αστυφυλάκων
6. Κόνσουλα Δημ. Μαρία: Σχολή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στις Σέρρες
7. Κοντός Θεοδ. Παναγιώτης: Σχολή Πολιτικών Μηχανικών & Μηχανικών τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής στις Σέρρες
8. Μιχαλάκη Ιωάν. Χρυσάνθη: Σχολή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στις Σέρρες
9. Πριάμη Ευγενία:Σχολή Εμπορικού Ναυτικού στη Θεσσαλονίκη
10. Φουρλάκη Ευστρατ. Δήμητρα:Σχολή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην κοζάνη
11. Σμάγαδου Δήμητρα: Σχολή Επιστήμης φυσικής Αγωγής στην Αθήνα
12. Τέλος βραβεύτηκε η εγγονή του κ. Δημητρίου Αναστασιάδη, η κόρη του Μιχάλη Αναστασιάδη Aλκμήνη Αναστασιάδου, που πέρασε στη σχολή Οικονομικών Επιστημών Θεσσαλονίκης.
Όσα παιδιά λόγω εξεταστικής δεν παρέλαβαν τις πλακέτες τους μπορούν να τις παραλάβουν από τα γραφεία του συλλόγου.

Στη συνέχεια των βραβεύσεων μια υπέροχη εμφάνιση και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον προπονητή, έκανε το τμήμα του Taekwondo που με τις οδηγίες του κ. Γιάννη Λιάγγα έλαβαν ατέλειωτα χειροκροτήματα. Μιλάμε για μια εκπληκτική δουλειά από τον προπονητή των μικρών αθλητών, σημειώνοντας ότι τα μαθήματα είναι μια προσφορά του κ. Λιάγγα στο σύλλογο και στην Τερπνή χωρίς καμιά οικονομική απολαβή. Μια δουλειά καθαρά εθελοντικής προσφοράς. Μικρά και μεγαλύτερα παιδάκια εντυπωσίασαν και έκλεψαν τις καρδιές μας. Ακολούθησε το χορευτικό παραστάσεων του συλλόγου που η όμορφη εμφάνισή του παρότρυνε νέα μέλη να συμμετέχουν κάθε Κυριακή 6 ώρα στην Κοινότητα στις πρόβες. Χοροδιδάσκαλος ο υπέροχος κ. Τσιαπκόλης Γιώργος που έλαβε πολλά συγχαρητήρια.
Τα ηνία μετά τις εμφανίσεις πήρε ο ορχήστρα με τον Ηλία Μισχόπουλο στο μπουζούκι και Τζένο Δημητρη στο τραγούδι και τα πλήκτρα. Στο τραγούδι επίσης η υπέροχη, νεαρή Αγάπη Λιθοξοπούλου. Το όμορφο γλέντι κράτησε μέχρι αργά το βραδάκι.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Ο αιδεσιμότατος πατέρας Παναγιώτης Δήμου. 
Ο τ. υποψήφιος βουλευτής κ. Καρτερός Μιχάλης.
Ο τ. δήμαρχος Νιγρίτας κ. Βλαδίκας Νίκος.
Ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Βισαλτίας κ. Χρήστος Τριανταφύλλου.
Ο αντιδήμαρχος κ. Αγγελάκης Χρήστος.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Τσερβίστας Μιχάλης.
Ο πρόεδρος του «Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας –Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Βισαλτιας»  κ. Ψαρράς Λεωνίδας.
Η αντιπρόεδρος "Δημοτικού Κέντρου Βισαλτίας" κ. Αθανασία Λουκάνη.
Ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τερπνής κ. Μιχαλάκης Αθανάσιος.
Ο τοπικός σύμβουλος Τερπνής κ. Καρατζιάς Θεολόγος.


Η πρόεδρος κ. Νικολούση Φωτεινή και μέλη της
της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών "ο Σωτήρ", η αντιπρόεδρος κ. Κακαρίδου και μέλη του συλλόγου Γυναικών Νιγρίτας, ο πρόεδρος της Ασπίδας κ. Τουλάκης, η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων Δημοτικού Τερπνής κ. Καραγιάννη, μέλη του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νιγρίτας, μέλη του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νιγρίτας,  το μέλος του Δ.Σ του συλ. Γυναικών Τερπνής κ. Πριάμη Στέλλα και πολύς κόσμος.
Να ευχαριστήσουμε:
Τον πατέρα Παναγιώτη Δήμου που μας τίμησε για μια ακόμη χρονιά.

Τον κ. Αναστασιάδη Δημήτριο που θεσμοθέτησε από φέτος τον Αναστασιάδειο έπαινο που προσφέρθηκε σε όλους τους μαθητές της Τερπνής που επέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ευχαριστούμε επίσης την κ. Μαρία Αναστασιάδου για την όμορφη συνεργασία.

Τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Μασλαρινό Αθανάσιο για τη συνεργασία και βοήθεια.
Τον κ. Σωτίδη Αθανάσιο-smile market για την εκτύπωση των προσκλήσεων και λαχείων.
Τον κ. Πάντσιο Αθανάσιο και Αθανασία Λουκάνη για την προσφορά τους για όλα τα παιδικά τμήματα.

Τον κ. Κοντό Κων/νο-αρτοποιείο στην Τερπνή για την προσφορά του στα βασιλοπιτάκια.
Την κ. Τουλάκη Πασχαλία-αρτοποιείο στην Τερπνή για την προσφορά της στα βασιλοπιτάκια.
Την κ. Καναράκη Κατερίνα-ζαχαροπλαστείο στη Νιγρίτα για την προσφορά της στη βασιλόπιτα.
Το κανάλι Επιλογές και τη δημοσιογράφο κ. Χειμωνίδου για την τηλεοπτική κάλυψη του χορού.
Τους χορηγούς των δώρων της λαχειοφόρου αγοράς Τερπνής και Νιγρίτας για τις υπέροχες προσφορές τους. Τα ονόματα θα δημοσιευτούν αναλυτικά σε επόμενο άρθρο.
Όλους όσους μας τιμήσατε με την παρουσία σας στο χορό μας.
Και του χρόνου. 
Ετοιμαζόμαστε τώρα αυτή την  Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι για την Παρέλαση Καρναβαλιού στην πλατεία της Τερπνής.

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr