ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ. ΣΟΥΣΑΜΟΠΙΤΑ!!

ΣΑΜΟΠΙΤΑ ή ΣΟΥΣΑΜΟΠΙΤΑ

κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ
1 κ. φύλλα ψιλά ή Βηρυτού

250 γρ βούτυρο αγελαδινό
250 γρ φυτίνη
4 ποτήρια σουσάμι
λίγο καρύδι
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
1/2 κούπα φρυγανιά

ΣΙΡΟΠΙ
7 ποτήρια νερό
2,5 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι
1 ποτήρι γλυκόζη
λεμόνι
βανίλια

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Bάζουμε 4 φύλλα βουτυρωμένα χωρίς γέμιση και μετά κάθε φύλλο το βουτυρώνουμε και ρίχνουμε σουσάμι, ανακατεμένο με τη φρυγανιά, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Από πάνω βάζουμε 4-5 φύλλα σκέτα. Τα βουτυρώνουμε με ζεστό, καυτό βούτυρο. Τα χαράζουμε μέχρι κάτω και τα ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ώστε να ψηθούν αργά και καλά για να είναι τραγανή η σαμόπιτα. Σιροπιάζουμε ένα κρύο ένα ζεστό.
Αν θέλουμε περισσότερο άρωμα βάζουμε σε κάθε κομματάκι από ένα γαρύφαλλο προτού ψηθεί η σαμόπιτα.

ΜΙΚΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
Όταν βουτυρώνουμε τα πάνω φύλλα, το βούτυρο πρέπει να είναι πολύ καυτό.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr