ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ. ΣΟΥΣΑΜΟΠΙΤΑ!!
ΣΑΜΟΠΙΤΑ ή ΣΟΥΣΑΜΟΠΙΤΑ
κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ
1 κ. φύλλα ψιλά ή Βηρυτού
250 γρ βούτυρο αγελαδινό
250 γρ φυτίνη
4 ποτήρια σουσάμι
λίγο καρύδι
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
1/2 κούπα φρυγανιά
ΣΙΡΟΠΙ
7 ποτήρια νερό
2,5 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι
1 ποτήρι γλυκόζη
λεμόνι
βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Bάζουμε 4 φύλλα βουτυρωμένα χωρίς γέμιση και μετά κάθε φύλλο το βουτυρώνουμε και ρίχνουμε σουσάμι, ανακατεμένο με τη φρυγανιά, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Από πάνω βάζουμε 4-5 φύλλα σκέτα. Τα βουτυρώνουμε με ζεστό, καυτό βούτυρο. Τα χαράζουμε μέχρι κάτω και τα ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ώστε να ψηθούν αργά και καλά για να είναι τραγανή η σαμόπιτα. Σιροπιάζουμε ένα κρύο ένα ζεστό.
Αν θέλουμε περισσότερο άρωμα βάζουμε σε κάθε κομματάκι από ένα γαρύφαλλο προτού ψηθεί η σαμόπιτα.
ΜΙΚΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
Όταν βουτυρώνουμε τα πάνω φύλλα, το βούτυρο πρέπει να είναι πολύ καυτό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ