ΓΡΗΓΟΡΟ ΡΙΒΑΝΙ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

                                              ΡΙΒΑΝΙ
                                                                 κ. ΑΘΗΝΑΣ


ΥΛΙΚΑ ( (για μισή δόση)                                                 ΥΛΙΚΑ ( (για ολόκληρη δόση) 
5 αυγά                                                                          9 αυγά
1/2 ποτήρι ζάχαρη                                                         2 ποτήρι αλεύρια Φαρινάπ  
1 ποτήρι αλεύρι Φαρινάπ                                              1 ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια                                                                       2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού (1 λεμόνι)                                       ξύσμα πορτοκαλιού (1 λεμόνι)

ΣΙΡΟΠΙ                                                                          ΣΙΡΟΠΙ
3 ποτήρια ζάχαρη                                                          5 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό                                                              5 ποτήρια νερό
ξύσμα λεμόνι                                                                 ξύσμα λεμόνι
1 βανίλια                                                                       2 βανίλιες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ να αφρατέψουν και ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινίζοντας και ανακατώνοντας με το κουτάλι απαλά. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, ρίχνουμε το υλικό που ήδη έχουμε έτοιμο και ψήνουμε στους  180ο  με  200ο  μέχρι να ροδίσει λίγο. 
Συροπιάζουμετο στο τέλος κρύο το ριβανί με ζεσρό σιρόπι.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr