Λουκέτο μπήκε κατόπιν αρκετών χρόνων λειτουργίας ,στο ιστορικό ουζερί του Κρονίου το οποίο βρίσκεται επί της ομώνυμης πλατείας. Ήδη από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας οι πιστοί θαμώνες έχουν αντικατασταθεί από σίδερα και εργάτες, οι οποίοι προβαίνουν στον καθαρισμό του χώρου.
Το μέλλον του κτιρίου, όπου κάποτε.......
φιλοξενούσε τους Σερραίους πλέον είναι αβέβαιο, καθώς η πολεοδομία "έχει μετακινήσει" την οικοδομική γραμμή με αποτέλεσμα ένα μέρος του κτιρίου να θεωρείται αυθαίρετο.
Την ίδια ώρα σε διαγωνισμό για την εύρεση αναδόχου οδηγείται στα τέλη Ιουνίου (χώρος παραπλεύρως του Κρονίου που διατίθεται για εμπορική χρήση) προχωρά η Κωστοπουλείος στέγη, στην οποία ανήκει το κτίριο.Ελπίζουν μάλιστα στην άμεση εύρεση ενοικιαστή, καθώς τα έσοδα από το εν λόγω κτίριο ενισχύουν τα οικονομικά του Ιδρύματος σε μία δύσκολη περίοδο.
Την πικρία του για το κλείσιμο του ιστορικού χώρου εξέφρασε με ανακόινωση του ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αναστάσιος Αναστασιάδης ,ο οποίος υπεραμύνθηκε της πρότασης του για ανακήρυξη του χώρου σε μνημείο, λόγω της εξαιρετικής και σπάνιας αρχιτεκτονικής που παρουσιάζει αλλά και της ιστορικότητας του κυρίως μετά το πέρασμα δεκάδων σημαντικών προσωπικοτήτων του περασμένου αιώνα :
«Το σύμπλεγμα κινηματογράφος-καφενείο Κρόνιο αποτέλεσαν για πολλές δεκαετίες και αποτελεί και σήμερα σημείο αναφοράς στην πόλη των Σερρών. Είναι το πρώτο κτίριο που σχεδιάστηκε και λειτούργησε ως κινηματογράφος στην πόλη μας. Ιστορικά αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ των γενεών προ του πολέμου και μετά από αυτόν.
Αρχιτεκτονικά ο αύλειος χώρος του καφενείου αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ομώνυμης πλατείας την οποία προεκτείνει και την κάνει να φαίνεται μεγαλύτερη.
Σε αυτό το καφενείο σύχναζαν όλοι οι Σερραίοι πολιτικοί: «Κωνσταντίνος Καραμανλής, Νικόλαος Ιντζές, Κοσμάς Αλεξανδρίδης, Ισαάκ Λαυρεντίδης κ.α. Είμαστε υποχρεωμένοι να αναδείξουμε αυτό το κτίριο». Π.Κ.