Xρονιά διακοπών... το 2012 στη Σελήνη!

Χρονιά τουρισμού στη... Σελήνη αναμένεται να είναι το 2012, καθώς θα αρχίσουν τα πρώτα ταξίδια ιδιωτών στο διάστημα!
Παράλληλα, συναρπαστικές αποστολές αναμένεται να ρίξουν περισσότερο φως στην εξερεύνηση του ηλιακού μας συστήματος.

Οι αποστολές στη Σελήνη θα αρχίσουν ανήμερα κιόλας της Πρωτοχρονιάς: τα δίδυμα σκάφη «Grail» της NASA θα τεθούν σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι και το ένα θα αρχίσει να... κυνηγά το άλλο! Στόχος; Να χαρτογραφήσουν το βαρυτικό πεδίο της Σελήνης, δίνοντας περισσότερα στοιχεία για το εσωτερικό της.

Στο φεγγάρι αναμένονται την χρονιά που ξεκινά και οι πρώτοι... τουρίστες, αφού στις αρχές Φεβρουαρίου θα καταφτάσει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) η πρώτη αποστολή ιδιωτικού σκάφους. Επίσης, μέσα στον καινούργιο χρόνο θα γίνει η πρώτη πυραυλοκίνητη δοκιμή του «SpaceShipTwo», του σκάφους για «αποδράσεις» εκτός Γης!

Στο μεταξύ, η Κίνα ετοιμάζει τον δικό της διαστημικό σταθμό, με το «Θεϊκό Σκάφος», όπως ονομάζεται, να συνδέεται σε τροχιά με την υπομονάδα Τιανγκόνγκ, την βάση για το «χτίσιμο» του σταθμού μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Εκτός από τη Σελήνη, όμως, υπάρχει και ο Άρης: Στις 6 Αυγούστου αναμένεται να προσεδαφιστεί στον κρατήρα Γκέιλ το «Curiosity», που έχει ήδη εκτοξευθεί από τη NASA. Αποστολή του μη επανδρωμένου σκάφους; Να διαπιστώσει αν ο γειτονικός πλανήτης φιλοξένησε ποτέ ζωή.

Τέλος, η μη επανδρωμένη αποστολή της NASA με κωδική ονομασία «Χαραυγή», θα αναχωρήσει για τον επόμενο σταθμό της, τον πλανήτη - νάνο Δήμητρα, ο οποίος βρίσκεται στη ζώνη των αστεροειδών ανάμεσα στον Άρη και τον Δία.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr