ΓΚΟΥΛΟΜΠΑΡΙΝΑ
ΓΚΟΥΛΟΜΠΑΡΙΝΑ
(ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ-ΓΥΜΝΗ)
κ. ΣΟΥΛΑΣ ΤΣΙΚΑΛΑ
ΥΛΙΚΑ
· 2 κιλά κολοκύθια
·
4 κουταλιές τις σούπας
αλεύρι
·
2 ποτήρια ζάχαρη
·
1 κιλό γάλα
·
6 αυγά
·
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
·
4 κουταλιές της σούπας
κάστερ πάουντερ
·
Λίγο αλάτι
·
2 φλιτζανάκια του καφέ
καλαμποκέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε το κολοκύθι και το
στραγγίζουμε καλά να φύγουν όλα περίσσια υγρά. Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά σε
μια λεκάνη. Στη συνέχεια ρίχνουμε στη λεκάνη
το γάλα , τα αυγά χτυπημένα και
μισό φλιτζανάκι καλαμποκέλαιο. Τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και το τριμμένο κολοκύθι. Το μίγμα είναι αρκετά
αραιό. Στο ταψί του φούρνου απλώνουμε μισό φλιτζανάκι καλαμποκέλαιο και
κοσκινίσουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού λίγο αλεύρι. Προσθέτουμε στο ταψί
το υλικό μας . Κοσκινίσουμε και πάλι λίγο αλεύρι σε όλη την επιφάνεια του
υλικού μου και στο τέλος ρίχνουμε το 1 φλιτζανάκι καλαμποκέλαιο σε όλη την
επιφάνεια του υλικού μου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160⁰C για 90΄ περίπου.