ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΥΔΙΑ ή (ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΞΙΝΕΣ) ή ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΞΕΡΟΨΗΣΤΕΣ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΥΔΙΑ ή
(ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΞΙΝΕΣ)
κ. ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΟΥΛΑΚΗ
κ. ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΟΥΛΑΚΗ
2 κ. μελιτζάνες
λάδι
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, αλεύρι
YΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
5-6 σκελίδες σκόρδο ξύδι
3-4 φέτες ψίχα ψωμιού
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις
κόβουμε φέτες τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν για 15΄. Κατόπιν
αφού τις αλευρώσουμε τηγανίζουμε τις μελιτζάνες. Ετοιμάζουμε και λαδώνουμε το
ταψί και μετά απλώνουμε τις φέτες μελιτζάνες τη μία δίπλα στην άλλη σε όλο το
ταψί. Ρίχνουμε το λάδι, πιπέρι και ρίγανη. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 200ο για 35΄ και όταν είναι σχεδόν έτοιμο ,
βγάζουμε το ταψί ρίχνουμε τη σκορδαλιά και αφήνουμε για 5΄ακόμη στο φούρνο.