ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το Επιμελητήριο κάλεσε την Πέμπτη 5-5-2011 όλους τους Πολιτιστικούς       συλλόγους για να τους ενημερώσει για την 4η Γαστρονομία, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.                                                                                                                                   




Π. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ 2,
62122 ΣΕΡΡΕΣ
ΤΗΛ.(23210)99711- 99739
FAX (23210) 99740-99728
www.eves.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Η πρώτη ενημερωτική συνάντηση για τον 4o Διαγωνισμό Γαστρονομίας 2011 που διοργανώνει το Επιμελητήριο Σερρών σε συνεργασία με το Chefs Club, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Μαΐου και ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα «Γεώργιος Χρηστίδης» του Επιμελητηρίου Σερρών.
Στη συνάντηση έχουν κληθεί να συμμετέχουν όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Νομού Σερρών, προκειμένου να ενημερωθούν για τον 4ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΕΡΡΑΪΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2011, ο οποίος θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης «4ο Συνέδριο Γαστρονομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Σέρρες 1-5 Ιουνίου 2011».
Οι ώρες διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι το Σάββατο 4 Ιουνίου 19:00 - 23:00.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ
2. ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΑΚΑΝΕ
3. ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ
4. ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
5. ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΟΣΠΡΙΑ
6. ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΒΟΥΒΑΛΙ – ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΟ ΚΑΒΟΥΡΜΑ
7. ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΜE ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
8. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΛΥΚΟΥ

Ο  4ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ  ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ  2011 απευθύνεται στους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τους Συλλόγους Γυναικών Ν. Σερρών, αλλά και σε μεμονωμένες γυναίκες που επιθυμούν να προσφέρουν τις συνταγές τους.
Δηλώσεις συμμετοχής των διαγωνιζομένων θα γίνονται έως την  Παρασκευή 27 Μαΐου 2010 στο τηλ. 23210 99720.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να παρευρίσκονται στη γραμματεία μισή ώρα πριν την έναρξη της κατηγορίας που συμμετέχουν.
2.  Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν εις διπλούν και εκτυπωμένες τις συνταγές  του θέματος που  θα παρουσιάσουν.
3. Τα σκεύη στα οποία θα παρουσιασθούν οι παρασκευές είναι ελεύθερη επιλογή των  διαγωνιζομένων.
4. Όλες οι παρασκευές θα ετοιμασθούν σε διπλές ποσότητες. Ένα πιάτο για γευστική δοκιμή από την κριτική επιτροπή και ένα πιάτο για παρουσίαση και φωτογράφηση.
5. Όλες οι παρασκευές πρέπει να είναι μαγειρεμένες από τοπικά Σερραϊκά προϊόντα.
6. Οι διαγωνιζόμενοι θα είναι ντυμένοι με τις τοπικές παραδοσιακές φορεσιές τους.

ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ  ΘΑ ΑΠΟΝΕΜΗΘΟΥΝ
ü      Χρυσό   βραβείο , συνοδευόμενο και από αντίστοιχο χρυσό μετάλλιο
ü      Αργυρό  βραβείο , συνοδευόμενο και από αντίστοιχο αργυρό μετάλλιο
ü      Χάλκινο βραβείο , συνοδευόμενο και από αντίστοιχο χάλκινο μετάλλιο
ü      Δίπλωμα συμμετοχής ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ 
ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ
    Στην κατηγορία αυτή ο διαγωνιζόμενος θα προσκομίσει μια έτοιμη παρασκευή με ρύζι  μαγειρεμένο σε οποιαδήποτε μορφή (γλυκιά ή αλμυρή)  με παραδοσιακό τοπικό τρόπο. Δεκτές και προτάσεις σε συνδυασμό με άλλα τοπικά προϊόντα (π.χ. ρυζόγαλο με γάλα βούβαλου Κερκίνης)
·         Η παρουσίαση του σερβιρίσματος μπορεί να είναι παραδοσιακή ή σύγχρονη δημιουργική.
·         Μπορεί να παρουσιασθεί και το τοπικό ποτό που προτείνει σε συνδυασμό με το φαγητό.
·         Οι συνταγές πρέπει να συνοδεύονται και από τα ανάλογα λαογραφικά στοιχεία.

2. ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΑΚΑΝΕ
   Στην κατηγορία αυτή  ο διαγωνιζόμενος θα  προσκομίσει  μια έτοιμη παρασκευή  με  ακανέ σε οποιαδήποτε μορφή με παραδοσιακό τοπικό τρόπο αλλά και σε σύγχρονες παραλλαγές .
·         Η παρουσίαση του σερβιρίσματος μπορεί να είναι παραδοσιακή ή σύγχρονη δημιουργική.
·         Μπορεί να θα παρουσιασθεί και το τοπικό ποτό που προτείνει σε συνδυασμό με το φαγητό.
·         Οι συνταγές πρέπει να συνοδεύονται και από τα ανάλογα λαογραφικά στοιχεία.

3. ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ
     Στην κατηγορία αυτή ο διαγωνιζόμενος θα προσκομίσει μία παρασκευή με βάση το αλεύρι, με παραδοσιακό τοπικό «χρώμα» και τρόπο παρασκευής. Μπορεί να παρουσιάσει παρασκευή με φύλλο (π.χ. πίτα κ.α.), ζύμη για γλύκισμα (π.χ. κέικ, τσουρέκι, λουκουμάδες κ.α.), με ζύμη αλμυρή (π.χ. κουλουράκια, κριτσίνια κ.α.) ή ψωμί (π.χ. τυρόψωμο κ.α.)
·         Η παρουσίαση του σερβιρίσματος μπορεί να είναι παραδοσιακή ή σύγχρονη δημιουργική.
·         Μπορεί να θα παρουσιασθεί και το τοπικό ποτό που προτείνει σε συνδυασμό με το φαγητό.
·         Οι συνταγές πρέπει να συνοδεύονται και από τα ανάλογα λαογραφικά στοιχεία.

4. ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
   Στην κατηγορία αυτή  ο διαγωνιζόμενος θα  προσκομίσει μια έτοιμη παρασκευή  με πατάτες μαγειρεμένες σε οποιαδήποτε μορφή  με παραδοσιακό τοπικό τρόπο.
·         Η παρουσίαση του σερβιρίσματος μπορεί να είναι παραδοσιακή ή σύγχρονη δημιουργική.
·         Μπορεί να θα παρουσιασθεί και το τοπικό ποτό που προτείνει σε συνδυασμό με το φαγητό.
·         Οι συνταγές πρέπει να συνοδεύονται και από τα ανάλογα λαογραφικά στοιχεία.

5. ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΟΣΠΡΙΑ ( φασόλια , φακές ,  ρεβύθια, κλπ )
     Στην κατηγορία αυτή  ο διαγωνιζόμενος θα  προσκομίσει ένα   όσπριο μαγειρεμένο ή σαλάτα ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή με παραδοσιακό τοπικό τρόπο.
·         Η παρουσίαση του σερβιρίσματος μπορεί να είναι παραδοσιακή ή σύγχρονη δημιουργική.
·         Μπορεί να θα παρουσιασθεί και το τοπικό ποτό που προτείνει σε συνδυασμό με το φαγητό.
·         Οι συνταγές πρέπει να συνοδεύονται και από τα ανάλογα λαογραφικά στοιχεία.

6. ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΒΟΥΒΑΛΙ – ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΟ ΚΑΒΟΥΡΜΑ
   Στην κατηγορία αυτή ο διαγωνιζόμενος θα προσκομίσει μια έτοιμη παρασκευή  με  βουβαλίσιο κρέας ή βουβαλίσιο καβουρμά με παραδοσιακό τοπικό τρόπο αλλά και σε σύγχρονες παραλλαγές
·         Η παρουσίαση του σερβιρίσματος μπορεί να είναι παραδοσιακή ή σύγχρονη δημιουργική.
·         Μπορεί να παρουσιασθεί και το τοπικό ποτό που προτείνει σε συνδυασμό με το φαγητό.
·         Οι συνταγές πρέπει να συνοδεύονται και από τα ανάλογα λαογραφικά στοιχεία.

7. ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΜE ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
     Στην κατηγορία αυτή ο διαγωνιζόμενος θα προσκομίσει μία παρασκευή με βάση τα παραδοσιακά ζυμαρικά, με παραδοσιακό «χρώμα» και τρόπο παρασκευής. Ο διαγωνιζόμενος μπορεί να παρουσιάσει παρασκευή:με χυλοπίτες, πλιγούρι, κους κους, τραχανά, κριθαράκι κλπ.
·         Η παρουσίαση του σερβιρίσματος μπορεί να είναι παραδοσιακή ή σύγχρονη δημιουργική.
·         Μπορεί να παρουσιασθεί και το τοπικό ποτό που προτείνει σε συνδυασμό με το φαγητό.
·         Οι συνταγές πρέπει να συνοδεύονται και από τα ανάλογα λαογραφικά στοιχεία.

8. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ  ΓΛΥΚΟΥ
     Στην κατηγορία αυτή ο διαγωνιζόμενος θα προσκομίσει μία ελεύθερη παρασκευή Γλυκού σε οποιαδήποτε μορφή με παραδοσιακό τοπικό τρόπο αλλά και σε σύγχρονες παραλλαγές .
·         Η παρουσίαση του σερβιρίσματος μπορεί να είναι παραδοσιακή ή σύγχρονη δημιουργική.
·         Μπορεί να θα παρουσιασθεί και το τοπικό ποτό που προτείνει σε συνδυασμό με το Γλυκό.
·         Οι συνταγές πρέπει να συνοδεύονται και από τα ανάλογα λαογραφικά στοιχεία.

* Οι Σύλλογοι μπορούν να προσκομίσουν στην εκδήλωση, εκτός των διαγωνιζόμενων πιάτων και επιπλέον παραδοσιακές τους συνταγές, οι οποίες θα προσφερθούν στους προσκεκλημένους για να απολαύσουν την μοναδικότητα της Σερραϊκής παραδοσιακής κουζίνας.

    Η Οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού διατηρεί το δικαίωμα αλλαγών στο πρόγραμμα , εφ` όσον αυτές κριθούν αναγκαίες για την καλύτερη διεξαγωγή του διαγωνισμού.


ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.visaltis.gr