Κοκορέτσι
Υλικά
- 1 συκωταριά μεγάλη
- 2 πλεξούδες έντερα και τα γλυκάδια από το αρνί
- αλατοπίπερο
- ρίγανη
Εκτέλεση
- Πλένετε πολύ καλά τη συκωταριά. Την κόβετε σε μέτρια κομμάτια.
- Γυρίζετε τα έντερα ανάποδα (το μέσα έξω) και τα πλένετε πολύ καλά.
- Περνάτε ένα ένα τα κομμάτια με σειρά σε μικρή σούβλα σαν σουβλάκι (1 κομμάτι συκώτι, 1 πνευμόνι, καρδιά, σπλήνα, γλυκάδι και λίγo ξυγκάκι ανάμεσα και πάλι από την αρχή).
- Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε και λίγη ρίγανη.
- Οταν τελειώσετε, το τυλίγετε προσεχτικά με τα έντερα.