ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ
ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ
κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
Μια εύκολη πίτα που θα κάνουν πολλές νοικοκυρές στην Τερπνή το Πάσχα. Σας την προτείνουμε
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1 γιαούρτι αγελαδινό
1 κούπα σπορέλαιο
2 βανίλιες
1 μπέϊκιν
2-3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ
3 κούπες νερό
2,5 κούπες ζάχαρη
1 βανίλια
λίγο λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι, το γιαούρτι, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και τέλος το μπέϊκιν. Ανοίγουμε το φύλλο, το πασαλείβουμε με το μείγμα, το διπλώνουμε το ξαναπασαλείβουμε και το σουρώνουμε σαν βεντάλια. Το βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ μέχρι τα τελειώσει το μείγμα σε όλα τα φύλλα. Το υπόλοιπο το ρίχνουμε από πάνω. Ψήνουμε για μισή ώρα στους 180-200ο. Συροπιάζουμε ζεστά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ