ΓΚΟΥΛΟΜΠΑΡΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ)
ΓΚΟΥΛΟΜΠΑΡΙΝΑ ή ΓΚΟΥΛΙΑΡΑ
κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ
· 1 κιλό κολοκύθια
·
1 κούπα γάλα
·
½ κούπα αλεύρι
·
1 κούπα ζάχαρη
·
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
·
5 αυγά
·
1/2 φακελάκι κορν
φλάουερ
·
2 βανίλιες
·
λίγη κανέλα
·
λίγο αλάτι
·
σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε
το κολοκύθι στο ρεντέ, το αλατίζουμε λίγο και το στραγγίζουμε καλά να φύγουν
όλα περίσσια υγρά. Χτυπάμε τα αυγά με
τη ζάχαρη, το λάδι, το γάλα με το κορν φλάουερ και τα ανακατεύουμε όλα
μαζί. Βουτυρώνουμε το ταψί, το
αλευρώνουμε και ρίχνουμε το κολοκύθι. Το αλευρώνουμε αυτή τη φορά από πάνω και
ρίχνουμε σουσάμι. Βάζουμε τέλος από πάνω λίγο βούτυρο και το ψήνουμε για 1 ώρα
στους 200ο.
ΚΑΛΗ
ΕΠΙΤΥΧΙΑ