ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ
Συνταγή της κ. Αθηνάς Τερζάκη
ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ
ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ
ΥΛΙΚΑ
400
γρ αλεύρι
200
γρ βούτυρο
130
γρ άχνη ζάχαρη
40
γρ λάδι
40
γρ γάλα
1
μπέικιν πάουντερ
1
αυγό
1
βανίλια
Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υγρά υλικά.
Τελευταίο βάζουμε το αλεύρι ώστε η ζύμη μας να είναι μαλακή. Αφού την
ετοιμάσουμε τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Κατόπιν τη βγάζουμε και
πλέκουμε πλεξουδάκια ή στρογγυλά κουλουράκια. Αφού τελειώσουμε τα αλείφουμε με
αυγό και ρίχνουμε από πάνω το σουσάμι. Τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε στους 170ο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!!