ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ " ΣΥΝ/ΡΧΟΥ ΚΑΜΑΡΑ " ΣΤΗ ΝΙΓΡΙΤΑ

Στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 28 Ιουλίου συζητήθηκε το αίτημα του Πολιτιστικού συλλόγου Τερπνής για παραχώρηση του διοικητηρίου του στρατοπέδου "Καμάρα Α' " στη Νιγρίτα. Με μεγάλη ικανοποίηση η απάντηση σύσσωμου του σώματος του συμβουλίου ήταν ομόφωνα θετική και για το διοικητήριο και για το δεύτερο σκέλος του αιτήματος δηλ  για την παραχώρηση και του Γυμνασίου Τερπνής. 
Μάλιστα έτσι για να πούμε δυο λόγια σχετικά, όπως είπε ο δήμαρχος κ.Καλαϊτζής το στρατόπεδο έκτασης 32 στρεμάτων παραχωρήθηκε από το υπουργείο για χρήση  στο δήμο για 2 χρόνια και φυσικά μετά θα ανανεωθεί η παραχώρηση ίσως για πολλά περισσότερα χρόνια, ώστε να μη χρειάζεται κάθε διετία να γίνεται η τυπική διαδικασία της παραχώρησης. Μάλιστα όπως είπε ο δήμαρχος στη σχετική ενημέρωση για το θέμα, θα γίνουν κάποιες εργασίες ανακαίνισης με τη βοήθεια του δήμου, του επιχειρησιακού προγράμματος που εξήγγειλε η κ. Κατσέλη όταν ήλθε το Μάρτιο στις Σέρρες και με τη συμβολή των συλλόγων. Έτσι θα γίνουν οι χώροι  του στρατοπέδου και πάλι λειτουργικοί.
Mε αφορμή το έγγραφο αίτημα του Πολιτιστικού Τερπνής συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και το αίτημα δεύτερου συλλόγου για παραχώρηση χώρων στο στρατόπεδο. Σίγουρα θα δοθούν χώροι σε όλους, άλλωστε τα κτίρια είναι πολλά και οι χώροι κυριολεκτικά χαώδεις και τεράστιοι, μπορούν να τους φιλοξενήσουν όλους. Eπίσης στο αίτημα του Ιππικού Ομίλου Νιγρίτας που φιλοξενείτε στο ¨Καμάρα Β΄" για συνέχιση της παραχώρησης των εγκαταστάσεων, ελήφθη ομόφωνη θετική απόφαση.
Την επόμενη του δημοτικού συμβουλίου δηλαδή Παρασκευή 29 Ιουλίου μέλη του Δ.Σ του Πολιτιστικού συλλόγου Τερπνής κάναμε μια επίσκεψη στο διοικητήριο αλλά και στους υπόλοιπους χώρους του στρατοπέδου και πραγματικά εκπλαγήκαμε από την πολύ καλή κατάσταση των κτιρίων αλλά και τη μαγεία που εκπέμπουν, μια και σαν στρατόπεδο ήταν ένα άβατο που τώρα μπορούσαμε να δούμε από κοντά και να ξεναγηθούμε στους χώρους του. Φυσικά η εικόνα της εγκατάλειψης είναι παντού εμφανής, με τα σπασμένα τζάμια και κάποιους πεσμένους σοβάδες. Κατά τα άλλα όπως είδαμε από την αυτοψία που κάναμε στην επίσκεψή μας και από αυτό που ακούστηκε και από τον κ. Βλαδίκα στο συμβούλιο που είναι και μηχανικός, δεν έχουν τα κτίρια κανένα πρόβλημα στατικότητας. Τα κτίρια του στρατοπέδου "Καμάρα" είναι πλέον ιστορικά και όλοι θα προσπαθήσουμε να τα επαναφέρουμε στην πρότερη υπέροχη μορφή που είχαν πριν εγκαταλειφθούν.
Ο Πολιτιστικός συλ. Τερπνής έχει σκοπό να μετεγκαταστήσει στο στρατόπεδο ένα μέρος από τη Λαογραφική συλλογή του, μια και λόγω της στενότητας του χώρου στο Λαογραφικό Μουσείο τα εκθέματα δεν μπορούν να ταξινομηθούν σωστά και κάποια από αυτά βρίσκονται ακόμη στις αποθήκες, γιατί δεν υπάρχει χώρος να εκτεθούν. Επίσης θα χρησιμοποιήσουμε κάποιους χώρους του διοικητηρίου για διάφορες δράσεις του συλλόγου που έχουν σχέση με τον πολιτισμό, την παράδοση και τις τέχνες.Κυρίως όμως θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα και τη σπουδαιότητα του στρατοπέδου " Καμάρα ".


Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr