Κ. ΔΕΥΤΕΡΑ- ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΡΠΝΗ

Οι πολλές βροχοπτώσεις και το τσουχτερό κρύο την τελευταία βδομάδα ματαίωσαν πολλές εκδηλώσεις της Κ. Δευτέρας αλλά όχι και στην Τερπνή. Ο αύλειος χώρος της παλαίστρας στο π. Αναστασειάδειο Λύκειο λόγω της μεγάλης βροχής μέχρι και το ξημέρωμα της Δευτέρας ήταν αδύνατον να φιλοξενήσει τα Κούλουμα. Έτσι μετά από αυτοψία τις πρωινές ώρες αποφασίσαμε πως οι εκδηλώσεις έπρεπε να γίνουν στην πλατεία. Λόγω του κρύου δεν ήταν δυνατόν να παίξει η ορχήστρα, ούτε να γίνει αναπαράσταση της καμήλας και του εθίμου της χάσκας.
Πρωτεργάτης και συμπαραστάτης και μάλιστα χωρίς καθόλου ύπνο που ανάλαβε τα πάντα, ήταν ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Χαραλαμπίδης και τα έβγαλε εις πέρας. Βρέθηκε γρήγορα κοντά μας στην πλατεία και σε χρόνο ρεκόρ είχαν φτάσει τα εδέσματα που προσφέρει κάθε χρόνο ο Δήμος μας για να ξεκινήσουμε. Πρωί πρωί μόλις μαζευτήκαμε είχαμε και την προσφορά, όπως άλλωστε συνηθίζει τα τελευταία χρόνια. του τ. προέδρου μας κ. Μπάγκαλα Κωνσταντίνου.
Άμεσα έφτασε και ο υπεύθ. της ορχήστρας μας ο Ηλίας Μισχόπουλος που διευθέτησε τα ηχητικά ώστε να ακούγονται τραγούδια σε όλο το χωριό. Στο πρώτο κάλεσμα κατέφτασε και ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Νιγρίτας κ. Ιωάννου Χριστόδουλος, για να μας προσφέρει τις γνώσεις του σε τεχνικά θέματα.
Όταν όλα ετοιμάστηκαν ήλθαν πρώτα κοντά μας δύο πρόσωπα που βρίσκονται σε πολύ στενή σχέση με τον Πολιτιστικό, ο κ. Παπαγεωργίου Γιώργος και κ.Τσίκαλας Άγγελος και μετά σιγά σιγά μαζεύτηκε πολύς κόσμος από την Τερπνή αλλά και την ευρύτερη περιοχή.
Τα εδέσματα που έφερε ο Δήμος αλλά και ο τ. πρόεδρος κ. Μπάγκαλας Κων/ντίνος που πάντα ανταποκρίνεται άμεσα σε κάθε μας κάλεσμα , προσφέρθηκαν σε όλο τον κόσμο μέχρι αργά το απόγευμα.
Στα κούλουμα παραβρέθηκε η δήμαρχος κ. Μήκα Αγγελική, ο αντιδήμαρχος όπως είπαμε κ. Χαραλαμπίδης Παναγιώτης, ο τ. αντιδήμαρχος κ. Ψαρράς Λεωνίδας, ο πρ. συλ. Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης κ. Νούλης, ο τ. πρ. Σ.Τ.θεσσαλονίκης κ. Δρούγγος Χρήστος, η γιατρός κ. Μάρτζιου Ελένη, η αντιπ. του συλλόγου Γυναικών Τερπνής κ. Διαμαντή Μαρία και μέλη του Δ.Σ, ο πρ. της Ασπίδας κ. Τουλάκης Χρήστος, η πρ. της Φιλοπτώχου κ. Χατζάκη Ελένη, μέλη του Δ.Σ του συλ Γονέων Δημοτικού Τερπνής, η δημοσιογράφος κ. Αγκαθά Βούλα και αγαπημένοι φίλοι από θεσσαλονίκη και τη γύρω περιοχή.
Ευχαριστούμε:
Τη Δήμαρχο κ. Μήκα για τα εδέσματα για τα Κούλουμα.
Τον κ. Μπάγκαλα Κωνσταντίνο που πάντα βρίσκεται δίπλα μας.
Τον αντιδήμαρχο κ. Χαραλαμπίδη Παναγιώτη που φρόντισε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια ώστε τα κούλουμα να γίνουν όσο το δυνατόν καλύτερα.
Τον κ. Μπάγκαλα Δημήτριο πρ. του Δ.Δ Τερπνής για την παραχώρηση του χώρου της Κοινότητάς μας.
Τον κ. Μασλαρινό Αθανάσιο νομαρχιακό σύμβουλο για την τεχνογνωσία.
Το Σύλλογο Γυναικών Τερπνής που βοήθησε καθοριστικά από το ξεκίνημα των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην παρέλαση την προηγούμενη Κυριακή μέχρι και το τέλος της ημέρας της Κ. Δευτέρας.
Την κ. Διαμαντή Μαρία, Αγγελάκη Μάρθα, Στεφανή Ευαγγελία, Γκουγκούδη Ντίνα και Ρήγα Λία.
Τον κ. Μισχόπουλο Ηλία.
Τη δημοσιογράφο κ. Αγκαθά που βοήθησε μέχρι και το τελευταίο λεπτό.
Τον κ. Τρούπη Άγγελο που μας πρόσφερε δύο χαρταετούς.
Τα κανάλια:
ΤVS και το δημοσιογράφο κ. Πέτρο Πετρούση με τον καμεραμάν Luigi Disanto και από το Επιλογές τη δημοσιογράφο κ. Νικολάου Κατερίνα, που όχι μόνο πρόβαλαν την εκδήλωσή μας αλλά και μαζί μας για πάρα πολύ ώρα γιόρτασαν τα κούλουμα και δοκίμασαν τα εδέσματα που προσφέραμε.
Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που πέρασε και γεύτηκε τα νηστίσιμα, αν και σίγουρα είχε προγραμματιστεί να γίνει εντελώς διαφορετικά αυτή η ημέρα και να περάσουμε πολύ καλύτερα με την ορχήστρα μας "9/8".
Δεν πειράζει .
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ


Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr