Ο Γιώργος Χατζηνάσιος σήμερα στα Γερακίνεια 2024 στη Νιγρίτα

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

21:30. Αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος σήμερα στα Γερακίνεια 2024 στη Νιγρίτα

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη όπως τα ανάρτησε σε κοινωνικό η διοργάνωση των Γερακινείων.

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 1942 στη Θεσσαλονίκη με καταγωγή από την Νιγρίτα.
Είναι γιος του Αγάπιου Χατζηνάσιου, καθηγητή μουσικής Ωδείων Θεσσαλονίκης, ο οποίος εθεωρείτο ένας από τους καλύτερους σαξοφωνίστες της εποχής του, από τη Νιγρίτα Σερρών και της Άννας, κόρης του δασκάλου Θεμιστοκλή Ζωγράφου από τη Γαλάτιστα Χαλκιδικής.

Ο Χατζηνάσιος ξεκίνησε μαθήματα πιάνου από 6 χρονών,πούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών και στο Παρίσι όπου σπούδασε σύνθεση και ενορχήστρωση (θεωρητικά – φούγκα – αντίστιξη), και διεύθυνση ορχήστρας.

Από 14 χρονών, είναι ήδη ένας αξιόλογος πιανίστας με ιδιαίτερη κλίση στην τζαζ, παράλληλα με την αγάπη του στην ελληνική μουσική.

Μερικά από τα τραγούδια που έγραψε είναι: "Κρίμα το μπόι σου", "Ήταν μια φορά κι ένα καιρό", "Αν μ’ αγαπάς φίλα σταυρό", "Τι θέλεις να κάνω", "Τι να πούμε τι", "Πού θα πάει πού", "Με λένε Γιώργο", "Συγγνώμη που σ’ αγάπησα πολύ", "Όλα μας τα πλούτη", "Μάθημα σολφέζ", "Τα γαλάζια σου γράμματα", "Ξενύχτησα στην πόρτα σου", "Να παίζει το τρανζίστορ", "Έχεις λίγα χρόνια", "Ο ανθρωπάκος", "Ζω", "Θα σ’ αγαπώ", "Μια παρέα είμαστε", "Η αγάπη χάθηκε", "Πέφτει βροχή, "Η ενδεκάτη εντολή", "Σ’ όποιον αρέσουμε", "Γι' αυτό σου λέω πάμε", "Νοκ Άουτ".

Το 1977 το τραγούδι του "Μάθημα Σολφέζ", σε στίχους Σέβης Τηλιακού, εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον. Με ερμηνευτές τον Πασχάλη, τη Μαριάννα Τόλη, τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς και την Μπέσυ Αργυράκη κατέλαβε την 5η θέση.

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος έχει συνεργαστεί με σημαντικούς στιχουργούς, όπως ο Νίκος Γκάτσος, ο Μάνος Ελευθερίου, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, η Σώτια Τσώτου, η Λίνα Νικολακοπούλου και η Σέβη Τηλιακού.

Έχει γράψει μουσική για αρκετές κινηματογραφικές ταινίες ("Το αγκίστρι", "Ένα γελαστό απόγευμα", "Γλυκιά συμμορία", "Νοκ άουτ", "Πρωινή περίπολος", "Πάμπτωχοι Α.Ε" κ.ά.), για το θέατρο και την τηλεόραση ("Η εξαφάνιση του Τζον Αυλακιώτη", "Ακριβή μου Σοφία", "Τμήμα Ηθών", "Ταύρος με Τοξότη", "Άγγιγμα ψυχής" κ.ά.).

Τα Γερακίνεια θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024 και όλο το πρόγραμμα θα το βρείτε ΕΔΩ.

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.visaltis.gr