Καρναβάλι Φερών στην Αλεξανδρούπολη

Καρναβάλι Φερών στην Αλεξανδρούπολη
Το φετινό τριήμερο της Κ. Δευτέρας ευνόησε τις πόλεις που είχαν ετοιμάσει παρελάσεις και αποκριάτικα έθιμα λόγω του ωραίου καιρού. Ένας από τους  ενεργούς δήμους, εκτός όλων των άλλων γνωστών σε όλη τη Ελλάδα, είναι ο δήμος Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα η πόλη των Φερών. Πληθυσμιακά είναι σαν τη δική μας τη Νιγρίτα στις Σέρρες, με ένα όμως πολύ μεγάλο καρναβάλι, που φέρνει κοντά του ατέλειωτο κόσμο. Κυριολεκτικά μια λαοθάλασσα.


Η αστείρευτη καρναβαλική διάθεση, ο ενθουσιασμός, ο παλμός, η δημιουργικότητα, η σάτιρα και το ατελείωτο κέφι κυριαρχούν στο δήμο Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα στην πόλη των Φερών, όπου οι δεκάδες καρναβαλιστές αλλά και επισκέπτες έστειλαν τα μηνύματα της αισιοδοξίας και της χαράς. Έπειτα από τρία χρόνια χωρίς καρναβάλι, εξαιτίας των προληπτικών μέτρων που είχαν ληφθεί για την προστασία από την COVID - 19, οι Φέρες ήταν απολύτως έτοιμες για την σημερινή μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.

Φαντασμαγορικές εικόνες από τις εκδηλώσεις και χορός παντού.



Πρωτότυπες στολές, εξαιρετική αισθητική, χρώματα, χιούμορ, σατιρικό πνεύμα, αλλά και τα καρναβαλικά άρματα μαγνήτισαν τα βλέμματα και λάμπρυναν την καρναβαλική μέρα, όπου κυριάρχησαν η διασκέδαση και η ξενοιασιά.



Οι Φέρες υποδέχτηκαν τους επισκέπτες σήμερα Καθαρά Δευτέρα για να απολαύσουν την καρναβαλική παρέλαση, το έθιμο της καμήλας και την συναυλία της Anastasia.

Ώρα 12:00 ξεκίνησε η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.

Το έθιμο της καμήλας, στην έναρξη της παρέλασης, έδωσε το δικό του παραδοσιακό τόνο.

Στη συνέχεια άρματα, ξυλοπόδαροι, κλόουν, φαντασμαγορικά κοστούμια μικρών και μεγάλων καρναβαλιστών πρόσφεραν ένα υπερθέαμα, ενώ την παρουσίαση ανέλαβε ο γνωστός Εβρίτης Πέτρος Πολυχρονίδης (από τον τροχό της τύχης).

Αμέσως μετά την παρέλαση, τηρώντας το έθιμο και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Μοναστηρακίου μοιράστηκε φασολάδα, λαγάνα και χαλβάς, ενώ η εορταστική διάθεση συνεχίστηκε με τη μεγάλη συναυλία με την Anastasia, στην κεντρική πλατεία των Φερών.

Ένα ολοήμερο ζωντανό αποκριάτικο πάρτι με μουσική, ξέφρενους ρυθμούς, αλλά και πλήθος καρναβαλιστών! 


Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα !!!
Αποτελέσματα, πρόγραμμα και βαθμολογία από...
  https://panseraikos.gr/

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr