Συνεχίζονται οι ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο Τερπνής

Νέες ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο Τερπνής

Ευχάριστα συνεχίζουν να είναι τα νέα για τον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής.

Η ομάδα των 20 ατόμων από διάφορα Πανεπιστήμια της Γαλλίας και της Ελλάδας, κάτω από την σκέπη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Σερρών και της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, συνεχίζουν από την αρχή του μήνα να βγάζουν στο φώς νέα ενδιαφέροντα ευρήματα. Συνεχίζουν οι αρχαιολόγοι τις ανασκαφές στην Τερπνή στη Θέση Παλιόκαστρο, που πριν 30 χρόνια είχε ξεκινήσει η αρχαιολόγος κ. Μαριάννα Καραμπέρη.

Οι ενέργειες του δημάρχου κ. Αθανασίου Μασλαρινού με τη σύμπραξη της κ. Μαλαμίδου προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σπουδαία ευρήματα φέρνουν στο φως καθημερινά οι αρχαιολόγοι, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πραγματοποιήθηκε ανασκαφή και στον απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο λόφο, πάνω από το μακεδονικό τάφο. 

Από ότι μαθαίνουμε η ανασκαφή έδειξε ότι ο ελληρωμαϊκός τάφος που ήλθε στο φως έχει και συληθεί, όπως και ο συλημένος μακεδονικός τάφος που ανασκάφηκε το 1965 και είναι των αδελφών Ιππώνακτα και Διοσκουρίδη, παιδιών του Απολλοδώρου Αμφιπολίτη, εταίρου του Μ. Αλεξάνδρου. Ο Μακεδονικός Τάφος που βρίσκεται πάνω στο δρόμο προς τον αρχαιολογικό χώρο Τερπνής στο Παλαιόκαστρο. 

Όλα τα μέχρι τώρα ευρήματα μαρτυρούν ότι στα ελληνιστικά χρόνια υπήρχε ευημερούσα ανώτερη κοινωνική τάξη στην αρχαία πόλη και υψηλό βιοτικό επίπεδο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη θα γίνει επίσημη και δημόσια παρουσίαση της ανασκαφής και των μέχρι τώρα ευρημάτων.

Ελπίζουμε να μη σταματήσουμε να λέμε ότι συνεχίζονται οι ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο Τερπνής , γιατί αυτός ο χώρος αξίζει να δώσει στο φως τους θησαυρούς του και να γίνει επισκέψιμος επιτέλους.


Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα !!!
Αποτελέσματα, πρόγραμμα και βαθμολογία από...
  www.panseraikos.gr

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr