Ξεκινά η ερευνητική ανασκαφή στη Νιγρίτα

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ του δημάρχου Βισαλτίας κ. Αθανάσιου Μασλαρινού και της   Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ν. Σερρών κ. Δήμητρας Μαλαμίδου.

Σύμφωνα με τον κ. Μασλαρινό, για πρώτη φορά ξεκινάει ερευνετική ανασκαφή στη Νιγρίτα μετά τα ευρήματα που δείχνουν ζωή στην περιοχή από το 5000 πχ. Είναι μια σημαντική εξέλιξη για την περιοχή μας, τονίζει όπου θα αναδειχθεί η ιστορική της διαδρομή και η πολιτισμική της αξία.

Πηγή:otavoice.gr

Πριν κάποια χρόνια είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Μάλαμα και διαπιστώσαμε την ευγένια, τη ζεστασιά και τη διάθεση για συνεργασία εκ μέρους την προϊσταμένης κ. Μάλαμα. Απλώς η συζήτησή μας ήταν όταν πια φτάσαμε στο τέλος της παρουσίας μας στον Πολιτιστικό Σύλλογο Τερπνής. Αν τα χρόνια που προσπαθούσαμε για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Τερπνής ήταν στην εφορεία αρχαιοτήτων Σερρών η κ. Μάλαμα, είμαι σίγουρη θα ήταν αλλιώς η εξέλιξη και τα πράγματα για τον αρχαιολογικό χώρο Τερπνής. Μακάρι ο δήμαρχος κ. Μασλαρινός να καταφέρει ότι δεν καταφέραμε εμείς για τον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής και την πολιτισμική κληρονομιά  όλου του δήμου Βισαλτίας.


Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr