ΜΗΛΟΠΙΤΑ ή ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ
κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ
3 ΜΗΛΑ ή ΡΟΔΑΚΙΝΑ
3ΑΥΓΑ
1/2 ΒΙΤΑΜ
1/2 ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
ΜΠΕΙΚΙΝ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΚΑΦΕ ΓΑΛΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε η ζάχαρη, και τα αυγά με το χέρι, προσθέτουμε το λιωμένο βιτάμ, το ινδοκάρυδο και το αλεύρι. Τρίβουμε μισό μήλο στον τρίφτη και το βάζουμε στη ζύμη μας.
Βάζουμε τη ζύμη σε μικρό ταψάκι και από πάνω βάζουμε λεπτές φετούλες από μήλο ή ροδάκινο ανάλογα με την προτίμησή μας.
Ψήνουμε για μισή ώρα στους 180 έως 200 βαθμούς.
ΜΙΚΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
Αν θέλουμε κάτω στο ταψάκι βάζουμε φετούλες μήλα ή ροδάκινα, βάζουμε μετά τη ζύμη και τέλος προσθέτουμε και πάλι από πάνω λεπτές φετούλες από μήλο ή ροδάκινο.Όταν ψηθεί η μηλόπιτα ή ροδακινόπιτα, ανάλογα τι θα χρησιμοποιήσουμε, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και έχουμε πάνω και κάτω φετούλες νόστιμες των φρούτων.