ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑ
κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
Υλικά
1 lt καθαρό τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή τζιν ή βότκα
5 γρ.μαστίχα (ένα φακελάκι μαστίχας 5 γρ)
1 lt. νερό
750 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπουκάλι το τσίπουρο (ή τζιν ή βότκα) με τη μαστίχα και το
κλείνουμε. Το αφήνουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος για μια βδομάδα.
Ανακατεύουμε συχνά για να βοηθήσουμε τη μαστίχα να λιώσει κι όλο αυτό για
6-7 μέρες. Μετά το πέρας της βδομάδας ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη
ζάχαρη . Έπειτα, το αφήνουμε να κρυώσει και
στη συνέχεια το αναμειγνύουμε με το τσίπουρο και τη μαστίχα.
Το αφήνουμε και πάλι για 2 μς 3 βδομάδες και είναι έτοιμο και υπέροχο.
ΠΗΓΗ: https://panseraikos.gr/