ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 μπέικιν
κανέλα 1/2 κουταλάκι γλυκού
μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι γλυκού
1/2 κουταλάκι σόδα φαγητού διαλυμένη σε κονιάκ ή λικέρ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το μούστο (όχι καυτό) και προσθέτω τη ζάχαρη το λάδι και τα χτυπάμε. Ρίχνουμε ακόμη τη διαλυμένη σόδα, μπέικιν, κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τέλος το αλεύρι. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά και κάνουμε μια αφράτη ζύμη.
Πλάθουμε τα κουλουράκια και αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω και σουσάμι ή και όχι.
Ψήνουμε για 15΄ στους 180 βαθμούς.
ΜΙΚΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
Δεν τα ψήνουμε πάνω από το τέταρτο της ώρας για να μη ροδοψηθούν, γιατί θα σκληρύνουν.