ΞΙΝΕΣ ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΑΓΟΥΡΙΔΕΣ
Από την κ. ΑΘΗΝΑ ΤΕΡΖΑΚΗ
Πρόκειται για μια συνταγή της γιαγιάς Στέλλας αλλά και όλων των γιαγιάδων μας ή και των γονέων μας, που την έκαναν το καλοκαίρι ή σε περιόδους νηστείας.
Την αφιερώνουμε στο Νίκο που μας τη θύμισε μέσω την κ. Αθηνάς.
ΥΛΙΚΑ
ΑΛΑΤΙ
ΣΚΟΡΔΟ
ΛΑΔΙ
ΑΓΟΥΡΙΔΕΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε τη διαδικασία
μαγειρέματος που ξέρουμε, κάποιοι πετάνε το πρώτο νερό βρασμού.
Όταν μισοβράσουν
ρίχνουμε το λάδι, λίγο σκόρδο και το αλάτι.
Παίρνουμε τις αγουρίδες,
δηλ τα άγουρα σταφύλια, περίπου 2 τσαμπιά, ανάλογα βέβαια με το πόσο ξινή
θέλουμε να γίνει η φακή μας και τις χτυπάμε στο μούλτι. Αφού χτυπηθούν τις στραγγίζουμε
για να απομακρύνουμε τις φλούδες των σταφυλιών και τα κουκούτσια.
Λίγο πριν σβήσουμε τη
φωτιά προσθέτουμε το χυμό των αγουρίδων που είναι 10- 15 κουταλιές σούπας. Αν
θέλουμε μέσα σε αυτό το χυμό και αν είναι αραιός προσθέτουμε κανά 2 κουταλιές
αλεύρι για να πυχτώσει και ολοκληρώνουμε το φαγητό μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ