ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ κ. ΑΘΗΝΑ ΤΕΡΖΑΚΗ
Υλικά
1 κ. σταφύλι σουλτανίνα
1 κ. ζάχαρη1 κ. σταφύλι σουλτανίνα
2 κούπες νερό
1-2 κουταλιές της σούπας μέλι ή γλυκόζι
2 βανίλιες
Λίγο
λεμόνι
Εκτέλεση
Δένουμε το σιρόπι. Πλένουμε πολύ καλά τα σταφύλια και καθαρίζουμε τις ρώγες. Ετοιμάζουμε
ένα μπωλ με κρύο νερό με παγάκια και ένα με ζεστό. Με το σουρωτήρι βουτάμε
τις ρόγες στο ζεστό νερό και μετά στο κρύο και κατόπιν τις ρίχνουμε στο σιρόπι. Βράζουμε μια ώρα
ξαφρίζοντας και το αφήνουμε στην κατσαρόλα για όλη την ημέρα. Το ξαναβράζουμε
την επόμενη ημέρα βάζοντας τη γλυκόζη, τις βανίλιες και λίγο λεμόνι.