ΧΑΝΟΥΜ ΜΠΟΥΡΕΚ
κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
(Αφιερωμένη η συνταγή ιδιαίτερα στις φίλες από Σουηδία-Εύα, Τσεχία-Τούλα και Κύπρο-Σούλα, σε όλους τους Έλληνες του εξωτερικού και όλους εσάς.)
(Αφιερωμένη η συνταγή ιδιαίτερα στις φίλες από Σουηδία-Εύα, Τσεχία-Τούλα και Κύπρο-Σούλα, σε όλους τους Έλληνες του εξωτερικού και όλους εσάς.)
1 φαρινάπ
2 αυγά
1/2 βιτάμ
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 κουπάκι γιαούρτι
1/2 κουπάκι γιαουρτιού λάδι (μετράμε με το κουπάκι του γιαουρτιού που χρησιμοποιούμε στη συνταγή)
3/4 κούπας σταφίδες μουσκεμένες σε ζεστό νερό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ (σιρόπι)
1/2 βιτάμ
1/2 κούπα ζάχαρη
χυμό από 1 πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκαλιού
1 λεμόνι
ξύσμα λεμονιού
1 σφινάκι λικέρ ότι γεύση έχουμε
Τα υλικά τα παραπάνω τα βράζουμε για λίγο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη, χτυπάμε μετά το γιαούρτι και το λάδι, το βούτυρο λιωμένο και τέλος το αλεύρι. Ανακατώνουμε και τις σταφίδες και ζυμώνουμε απαλά για να τα κάνουμε τα μπουρέκια στρογγυλά ή μακρόστενα.
Αφού πασπαλίσουμε τα μπουρέκια με αυγό από πάνω τα ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου,
Αφού πασπαλίσουμε τα μπουρέκια με αυγό από πάνω τα ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου,
Μόλις ψηθούν και κρυώσουν λίγο, μουσκεύουμε τα μπουρέκια βουτώντας τα, μια από τη μία και μία από την άλλη πλευρά μέσα στη σάλτσα-σιρόπι.
Είναι πανέτοιμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Είναι πανέτοιμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΜΙΚΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ: Τις σταφίδες τις βάζουμε να μουσκέψουν και μετά τις βγάζουμε σε ένα χαρτί για να απορροφηθούν να νερά, ώστε να είναι στεγνές.