κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ
1 & 1/2 αλεύρι
1/2 κούπα γάλα
2 αυγά
3/4 ζάχαρη
2 με 3 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκάλι, το αλεύρι κοσκινισμένο. Χωρίζουμε το μισό κακάο και το βάζουμε εναλλάξ με το χυλό βανίλιας στα κουπάκια αλουμινίου, στα οποία βάζουμε χαρτάκια μέσα για να μην κολλήσουν. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
ΓΛΑΣΟ
ΓΛΑΣΟ
Για το γλάσο χρησιμοποιούμε βανίλια υποβρύχιο ή τυρί κρέμα και κρέμα γάλακτος.
Καλή επιτυχία.
ΧΑΡΟΥΠΟΜΕΛΟ: Είναι Κυπριακό προϊόν, είναι σαν μέλι σοκολάτας.