ΓΛΥΓΟ ΣΥΚΟ- ΑΓΟΥΡΟ
ΓΛΥΚΟ ΣΥΚΟ-ΑΓΟΥΡΟ
κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
2 κ. σύκα
2 κ. ζάχαρη
3 κούπες νερό
2 βανίλιες
1 βαζάκι γλυκόζη
ξινό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα σύκα, τα καθαρίζουμε, τα τρυπάμε και τα ζεματάμε 3-4 νερά να φύγει η πίκρα τους και η μυρουδιά του σύκου. Βράζουμε το σιρόπι, στραγγίζουμε τα σύκα με τα χέρια πατώντας ένα ένα και τα βάζουμε στο σιρόπι. Τα βράζουμε δύο φορές. Τέλος προσθέτουμε το γλυκόζη και τη βανίλια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.