Προτείνουμε για πρώτη φορά να κάνετε τη μισή δόση
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ
2 κ. αλεύρι Μάνα το λευκό
1.5 κούπα γάλα
350 γρ βούτυρο
700 γρ ζάχαρη
8 αυγά
8 αυγά
100 γρ μαγιά νωπή
Μαχλέπι και κακουλέ
Λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη μαγιά με χλιαρό νερό και λίγο αλεύρι ώστε να γίνει ένας πυχτός χυλός. Σκεπάζουμε τα υλικά αυτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα.
Ζεσταίνουμε το γάλα και κτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Όταν γίνει η μαγιά τα ανακατεύουμε με το κακουλέ, μαχλέπι, το αλάτι και ρίχνουμε το αλεύρι. Τη ζύμη δεν τη ζυμώνουμε, αλλά τη διπλώνουμε σταυρωτά και απαλά βουτυρώνοντας τα χέρια μας στο ζεστό λιωμένο βούτυρο μέχρι να τελειώσει. Κατόπιν τη σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα. Μετά το πέρας της 1 ώρας πλάθουμε τις πλεξούδες στρίβοντάς τες για να γίνουν σαν κλωστές. Τέλος τις αλείφουμε με αυγό και αμύγδαλα ή σουσάμι και τα ψήνουμε για 25 λεπτά στους 200ο .