ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ-ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΦΑΓΗΤΟ
ΥΛΙΚΑ
· 500 γρ. κιμά
μοσχαρίσιο
· 500 γρ. κιμά
αρνίσιο
· 2 αυγά
· 1 ματσάκι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
· 2 κρεμμύδια
τριμμένα
· ψίχα από 3
φέτες μπαγιάτικο ψωμί
· αλάτι
· πιπέρι
· 2-3 σκέπες
αρνίσιες
· λίγη πάπρικα
· 7 κουταλιές
γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
· Πλένουμε τις
σκέπες του αρνιού με μπόλικο κρύο νερό και τις αφήνουμε για λίγο σε ένα λεκανάκι
με νερό και ξίδι.
· Μουλιάζουμε την
ψίχα του ψωμιού και τη στύβουμε πολύ καλά για να φύγει όλο το νερό.
· Σε μια
λεκανίτσα ρίχνουμε τους κιμάδες, τα κρεμμύδια, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, την
ψίχα του ψωμιού, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε και πλάθουμε
μακρόστενα κομμάτια.
· Βγάζουμε τις
σκέπες από το νερό, τις στραγγίζουμε καλά και τις κόβουμε σε μακρόστενα
κομμάτια να χωράει η γέμιση για να τυλιχθεί.
· Τυλίγουμε
τις σεφταλιές μια μια με ένα κομμάτι από τη σκέπη, όπως τα ντολμαδάκια.
· Ψήνουμε τις
σεφταλιές στα κάρβουνα ή στο γκρίλ της ηλ. κουζίνας για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να
ροδίσουν από όλες τις μεριές.
· Έπειτα,
ανακατεύουμε το γιαούρτι με την πάπρικα και σερβίρουμε βάζοντας απο μια
κουταλιά σε κάθε μερίδα.