ΜΗΛΟΠΙΤΑ
ΜΗΛΟΠΙΤΑ κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ ΧΥΛΟΥ
250 γρ βούτυρο
250 γρ σιμιγδάλι
100 γρ αλεύρι
3 αυγά
2 βανίλιες
μπέικιν
ΧΥΛΟΣ
Προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, χτυπάμε τα αυγά, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν και όλα μαζί τα ανακατεύουμε και τα χτυπάμε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε 4-5 μήλα σε κομματάκια, λίγο βούτυρο, μαρμελάδα και λίγο γλυκό κρασί και κατόπιν τα βάζουμε στο ταψί. Από πάνω ρίχνουμε το χυλό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-50΄.