ΦΙΡΙΚΙ- ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
ΦΙΡΙΚΙ- ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
κ. ΑΘΗΝΑ ΤΕΡΖΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ
1 κ. φιρίκια
1 κ. ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
2-3 κουτ. γλυκόζη
2-3 βανίλιες
αμύγδαλα άσπρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μηλαράκια μέσα και έξω και τα βάζουμε σε νερό με λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Δένουμε το σιρόπι (νερό με τη ζάχαρη), ρίχνουμε τα φιρίκια να πάρουν μια βράση και στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι, τη βανίλια και το γλυκόζη. Τα αφήνουμε στην κατσαρόλα και τα ξαναβράζουμε γιατί θα βγάλουν υγρά. Αν θέλουμε βάζουμε αμύγδαλα σε κάθε φιρίκι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ