ΣΑΜΟΠΙΤΑ ή ΣΟΥΣΑΜΟΠΙΤΑ
ΣΑΜΟΠΙΤΑ ή ΣΟΥΣΑΜΟΠΙΤΑ
κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ
250 γρ βούτυρο αγελαδινό
250 γρ φυτίνη
4 ποτήρια σουσάμι
λίγο καρύδι
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
1/2 κούπα φρυγανιά
ΣΙΡΟΠΙ
7 ποτήρια νερό
2,5 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι
1 ποτήρι γλυκόζη
λεμόνι
βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε ένα ταψί, βάζουμε 4 φύλλα σκέτα και μετά κάθε φύλλο και σουσάμι, ανακατεμένο με τη φρυγανιά, το καρύδι, την κανέλα και το γαρύφαλλο Βάζουμε 4-5 φύλλα σκέτα. Τα βουτυρώνουμε με ζεστό, καυτό βούτυρο. Τα χαράζουμε μέχρι κάτω και τα ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ώστε να ψηθούν αργά και καλά και να είναι τραγανή η σαμόπιτα. Σιροπιάζουμε ένα κρύο ένα ζεστό.
Αν θέλουμε περισσότερο άρωμα βάζουμε σε κάθε κομματάκι από ένα γαρύφαλλο προτού ψηθεί η σαμόπιτα.
ΜΙΚΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
Όταν βουτυρώνουμε τα φύλλα, το βούτυρο πρέπει να είναι πολύ καυτό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ