Subscribe Us

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΝΤΟΥΛΑ

ΑΡΡΑΒΩΝΙΣΜΕΝΟΙ
Ο ΓΑΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΜΑΝΔΗΛΙΟ
ΕΝΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΕ ΑΣΘΕΝΗ
ΜΩΡΟ ΜΕ ΕΚΖΕΜΑ
 Πόσα ακόμη μπορούμε να πούμε για το γιατρό Ντούλα, τον επιστήμονα που με τόσο πάθος υπηρέτησε την Ιατρική και με βαθιά γνώση και τόλμη θεράπευσε ατέλειωτες περιπτώσεις. Η βασικότερη ασθένεια με την οποία ασχολήθηκε μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν η ψωρίαση αλλά κατ' επέκταση και το έκζεμα. Είχε βρει τρόπους μέσα από το πολύ μελέτη και παρατήρηση να καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα, τα οποία μάλιστα ετοιμαζόταν να παρουσιάσει στην Ιατρική Κοινότητα, αλλά δυστυχώς τον πρόλαβε η ανακοπή. Το χαρακτηριστικό του γιατρού Ντούλα ήταν η βαθιά γνώση και ο γιατρός την είχε όπως αποδεικνύεται. Προκειμένου να έχει στοιχεία των αποτελεσμάτων που είχαν οι θεραπείες που εφάρμοζε, φωτογράφιζε τους ασθενείς, αρχικά  οδηγώντας τους ακόμη και στο φωτογραφείο και αργότερα φωτογραφίζοντάς τους ο ίδιος. Έτσι είχε την εικόνα την αρχική του ασθενούς, αλλά και την μετά τη θεραπεία. Ακόμη κρατούσε σημειώσεις για το ιστορικό του καθενός και όπως ο ίδιος έλεγε, μεγάλο ρόλο έπαιζε και η κληρονομικότητα. Η πρώτη ερώτηση που έκανε σε ασθενείς που δεν γνώριζε, είναι "ποιανού γενιά είσαι". Έτσι αυτόματα έβγαζε και κάποια αρχικά συμπεράσματα. Ήταν χαρισματικός.
ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ
κ. Γεωργία Ντούλα
Η κ. ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΥΛΙΚΟ
Συμπληρωματικά θα προσθέσουμε στην προηγούμενη δημοσίευσή μας κάποιες χαρακτηριστικές φωτογραφίες του γιατρού, ασθενών πριν και μετά τη θεραπεία. Δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τη σύζυγο του γιατρού κ. Μπουγιώτα-Ντούλα Γεωργία που με εξαιρετική ευγένεια μας έδειξε ατέλειωτες φωτογραφίες από το αρχειακό υλικό του γιατρού, από τα σλάιτς που ετοίμαζε προκειμένου να τα παρουσιάσει προφανώς σε συνέδριο, τις ατέλειωτες σημειώσεις του, τους δίσκους του από τους οποίους μάθαινε την άπταιστη προφορά στις δύο ξένες γλώσσες που μιλούσε αγγλικά και γαλλικά, αλλά και πολύ πλούσιο δικό της προσωπικό αρχείο με φωτογραφίες της δεκαετίας του 30 έως και 60 που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Ακούραστη με χαμόγελο η κ. Γεωργία, μια μορφωμένη γυναίκα, σπάνιο φαινόμενο για την εποχή της, στάθηκε στη σκιά του γιατρού αν και σίγουρα μετά τις σπουδές της στη Χαροκόπειο Σχολή θα μπορούσε και η ίδια να διαπρέψει και να σταδιοδρομήσει επαγγελματικά. Προτίμησε όμως να ασχοληθεί με την όμορφη οικογένειά της και σήμερα να χαίρεται τα παιδιά και τα τέσσερα εγγονάκια της.Την ευχαριστούμε θερμά γιατί μας βοήθησε όσους δεν είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε τον ξακουστό γιατρό Ντούλα, αγαπημένο της σύζυγο,  να εμπλουτίσουμε το αρχειακό υλικό του συλλόγου με σπάνιες, υπέροχες και μοναδικές φωτογραφίες.
Αναμνηστική φωτογραφία της επίσκεψης του Πολιτιστικού

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

Ο χρήστης terpiotis είπε…
Ρε σεις όταν οι άλλοι κάνουν εκδρομές εσείς παιδεύεστε με αφιερώματα; Θέλω να σας πειράξω μόνο. Αυτή η δουλειά που κάνατε με άλλα πρόσωπα και τώρα με το γιατρό είναι αδύνατον να αξιολογηθεί. Πολλά συγχαρητήρια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μοναδικά στοιχεία και φωτογαφίες που αξίζει να μείνουν. Ο γιατρός έγραψε τη δική του ιστορία και ήταν μοναδική.
Ο χρήστης daskalos είπε…
Ο γιατρός Νάσος Ντούλας σφράγισε μια ολόκληρη εποχή.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η γυναίκα του γιατρού αποπνεύει μια ευγένεια που δύσκολα τη συναντάς σήμερα σε νέους ανθρώπους. Είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο γοατρός Ντούλας είναι ο Γιακούμπ μιας άλλης εποχής. Όλοι έτρεχαν σε αυτόν. Τον είχαν εμπιστοσύνη.
Ο χρήστης peach είπε…
Oι μεγάλοι ακόμη συζητούν και θυμούνται το γάμο του γιατρού. Ήταν το γεγονός της χρονιάς. Μετά 50 χρόνια άρχισαν οι επώνυμοι στην αρχή και μετά όλοι να παντρεύονται σε εκκλησάκια και κτήματα. Αχ βρε γιατρέ έκανες την Τσαρπίστα πρωτοπόρο και σε αυτό.
Ο χρήστης Eugenios Sogas είπε…
Καλησπέρα. Ο γιατρός Ντούλας είναι ένας μύθος για την οικογένειά μου, η μητέρα μου ήταν βαφτιστήρα τής γιαγιάς Μπουγιώτα ( μητέρα τής Γεωργίας, τής Νίνας και τού Δημήτρη, Μίμη όπως τον λέγαμε εμείς). Σύμφωνα με την μητέρα μου, ο γιατρός τής έκανε κάποιες ενέσεις και τής πέρασαν πονοκέφαλοι χρόνων, επίσης,μας έλεγε ότι παρείχε δωρεάν περίθαλψη και φάρμακα στους φτωχούς ασθενείς.
Ευγένιος Σόγκας