ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ


ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ
1κ. αλεύρι μαλακό
250 γρ βούτυρο αγελάδος
250 βούτυρο πρόβειο
3 κουταλιές φυτίνη
4 κουταλιές άχνη ζάχαρη
1 μπέικιν
3 βανίλιες
2 κρόκους αυγού
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουταλάκι σόδα
1 κούπα αμύγδαλα ψημένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε όλα τα βούτυρα, προσοχή να μην είναι πολύ ζεστά. Ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη, τις βανίλιες, τους κρόκους,το κονιάκ με τη σόδα, το αλεύρι, το μπέικιν και τέλος τα αμύγδαλα χοντροκομμένα. Ζυμώνουμε απαλά και πλάθουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου. Τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε για 1/2 ώρα στους 180ο C. 

ΜΙΚΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
Όταν τους βγάζουμε από το φούρνο τους αφήνουμε λίγο να κρυώσουν με κατόπιν τους πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη. Έτσι έχουμε υπέροχους τραγανούς και ταυτόχρονα αφράτους κουραμπιέδες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr